Türkiye'deki ölüm üçlüsü şimdi ellerini ovuşturarak bekliyor... Ortaya çıkacakları tarih açıklandı

Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte zehirli akreplerin ortaya çıkması için elverişli ortam da yavaş yavaş hazırlanıyor. Türkiye'nin en zehirli akrepleri olarak bilinen, doğu ve güneydoğu illerimizde yaşayan, ayrıca "Ölüm üçlüsü" olarak adlandırılan mesobuthus caucasicus, mesobuthus nigrocinctus, androctonus crassicauda'nın ortaya çıkacağı tarih de açıklandı.

Türkiye'deki ölüm üçlüsü şimdi ellerini ovuşturarak bekliyor... Ortaya çıkacakları tarih açıklandı

Türkiye'de dengesiz hava durumunun ardından artık dengesiz son günleri yaşıyoruz. Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre ülkemiz 23 Mayıs tarihinin ardından sıcak havaların etkisi altına girecek ve bu sıcak havalar yerini aralıklı yağışlara bırakarak ağustos ayına kadar artış gösterecek. 

TÜRKİYE'DE BİRÇOK HAŞERE TÜRÜ İÇİN DE ZEMİN OLUŞTU! 

Ülkemizde havaların ısınmasının ardından birçok haşere türü için de zemin meydana gelmiş olacak. Bu haşere türleri arasında en dikkat çekenler arasında keneler ve akrepler geliyor. Ülkemizde ölüm üçlüsü olarak adlandırılan mesobuthus caucasicus, mesobuthus nigrocinctus, androctonus crassicauda'nın ortaya çıkacağı tarih de verildi. 

23 MAYIS'TAN SONRA DİKKAT! 

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan bilgiler ışığında havaların 23 Mayıs'tan sonra ısınmasıyla birlikte şu anda fazla görünmeyen zehirli akrepler de bizleri tedirgin etmeye başlayacak.