Türkiye'den o iki ilçedeki ev sahiplerine tepki yağıyor, vatandaşlar sinirden deliye döndü: Böyle zalimlik olmaz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili sarsan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem bölgesinde yaşayan afetzedeler Kdz Zonguldak Ereğli’ye adeta akın etti. Bölgedeki ev sahipleri ise bu durumu fırsat bilerek ev kiralarını 7 bin TL'ye kadar yükseltti.

Türkiye'den o iki ilçedeki ev sahiplerine tepki yağıyor, vatandaşlar sinirden deliye döndü: Böyle zalimlik olmaz

 Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından 10 ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları meydana geldi. Depremzedeler evleri yıkılmasından ve ağır hasarlı olmasından dolayı  Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Kdz Ereğli ve Alaplı'ya akın etti. 

EV KİRALARI 7 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Kdz ereğli ve Alaplı’da söz konusu durumu fırsat olarak bilen ev sahipleri iki bin liraya veremediği daireyi 7 bin liraya kiraya vermeye başladı.

Depremden önce ev kiralarının bin 500 ile 2 bin 500 TL arası olduğunu aktaran vatandaşlardan Zeynep Ekinci şöyle konuştu: Depremden sonra Hatay'dan depremzedeler Alaplı'ya geldi. Dolasıyla bir haraketlilik oldu. Bir duyduk ki kiraları 4 bin liraya çıkarmışlar. Ereğli'de ise bu kiralar 8 bin liraya çıkması, el insaf. Bu kadar fırsatçılık ve zalimlik olmaz.