Türkiye'nin 80 ilinde birden aynısı yaşanıyor... Güzel görünüyor ama tam bir felaketin habercisi. Hiç hayra alamet değil

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son bilgilere göre Türkiye'nin 80 ilinde güneşli bir hava hakim. Bu durum güzel olarak değerlendiriliyor ancak vatandaşlarımızın endişe ettiği kuraklık etkisini göstermeye devam ediyor.

Türkiye'nin 80 ilinde birden aynısı yaşanıyor... Güzel görünüyor ama tam bir felaketin habercisi. Hiç hayra alamet değil

Vatandaşlarımızın son dönemde en çok çekindiği konuların başında "kuraklık" geliyor. Yaz aylarında kuraklığı çok ciddi şekilde yaşayan vatandaşlar kışa girdiğimiz şu dönemlerde bol yağışların etkili olmasını istiyor ancak durumlar öyle değil. 

AFRİKA YENİDEN ATAK YAPACAK

Meteorolojik kaynaklar tarafından aktarılan son verilere göre Afrika sıcaklarının 20 Ekim tarihinde bir kez daha Türkiye'ye doğru atak yapacağı değerlendiriliyor. Yani bir süre daha yağmurları unutacağız. 

Türkiye'nin 80 ilinde birden aynısı yaşanıyor... Güzel görünüyor ama tam bir felaketin habercisi. Hiç hayra alamet değil - Resim : 1

80 İLDE GÜNEŞLİ HAVA HAKİM

Yeni geçen bilgilere göre ise 80 ilimizde birden güneşli hava hakim. Bu aslında iyi bir durum değil. Ekim ayına gelmemize rağmen yazdan kalma günler yaşıyoruz. 

İSTANBUL'DA DURUM DAHA DA CİDDİ

İstanbul'da kuraklık açısından durum daha da ciddi. Şu anda bu etkili biçimde hissedilmiyor ancak önümüzdeki yıllarda büyük sorunlara neden olacak. 

Türkiye'nin 80 ilinde birden aynısı yaşanıyor... Güzel görünüyor ama tam bir felaketin habercisi. Hiç hayra alamet değil - Resim : 2

SEVİYE YÜZDE 4.18'LERE KADAR İNDİ

Hava Forum tarafından İstanbul'a ilişkin son yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: 

"1988 yılında açılan İstanbul Büyükçekmece barajında korkulan oldu. Baraj tamamen kuruma noktasına geldi. Doluluk %4.18. Bu seviyelerde su çamurlu, problemli olabilir. Baraj havzasında bakteri riski olabilir, piknik yapanlar tedbirli olmalı, suyla çok temas etmemeli..."