Türkiye'nin başındaki bela dünyada da bela. Kokuyu aldı geldi, yeri sallaya sallaya yürüdü

Türkiye'nin yaz aylarının başından beri baş belası olan ayılar, dünyanın diğer ülkelerinde de baş belası oldu. Milyonlarca insan ve hayvanın hayatını tehdit eden bu yaratıklar, bir türlü kontrol altına alınamıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle kış uykusuna yatmaları yaklaşan ayılar, uykuya daldıktan sonra herkes rahat bir nefes alacak. Ancak o zamana kadar zarar vermeye devam edecek gibi görünüyor. Bu defa arabadan aldığı şeker kokusu yüzünden bir ayı arabayı paramparça ettikten sonra görüldü.

Dünyanın en korkunç canlılarından biri, Türkiye dahil dünyanın başına bela oldu. İnsanları ve hayvanları büyük oranda tehdit eden, aç olduklarında gözü hiçbir şey görmeyen bu devasa yaratıkların kış uykusuna yatmaları için adeta gün sayılıyor. Türkiye'de binlerce vatandaşın aylardır sürekli karşılaştığı, geçim kaynaklarını kaybettiği ayılar, dünyanın pek çok ülkesinde de çöp kenarlarında, evlerin bahçelerinde hatta arabaların içlerinde görülüyor. Öyle ki, ABD'nin Kolorado eyaletinde bir arabanın içinde bir paket şekerleme kokusu alan ayı, arabanın içine girdi. Arabayı paramparça edip, şekerlemeyi yedi. Kolorado Parks and Wildlife, Littleton'da bir memurun arabanın içindeki ayıyı kurtarmak için arabanın kapısını açtığını gösteren bir videoyu sosyal medyada yayınladı.

Türkiye'nin başındaki bela dünyada da bela. Kokuyu aldı geldi, yeri sallaya sallaya yürüdü - Resim : 1

YAĞMALANAN ARAÇ KAYDA ALINDI

Memur "Defol buradan ayı! Hey" diye bağırıyor. Polis memuru daha sonra ayı tarafından yağmalanan aracın içini filme aldı. Koltuklar parçalandı, çöpler her yere dağıldı ve hayvan, arka koltukta bir yığın dışkı bıraktı. Memurlar, ayının araca gözetimsiz bir yer fıstıklı şekerleme torbası tarafından çekildiğini söyledi.

Türkiye'nin başındaki bela dünyada da bela. Kokuyu aldı geldi, yeri sallaya sallaya yürüdü - Resim : 2