Türkiye'nin gözü bir anda oraya çevrildi! Koca bir delik açıldı, önüne gelen her şeyi yutuyor! Durum çok kötü

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı deprem sonrasında Diyarbakır Lice'de oluşan yüzey çatlağı görenleri şaşkına çevirdi. Dereyi yutan yüzey çatlağının giriş ağzı kısa zamanda büyüdü. Uzmanlarda bölgeye yaklaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında afet bölgesi ilan edilen bölgenin bazı noktalarında kırılmaz ve çatlaklar görüldü. Ekin tarlalarındaki yarıklar, çökmeler, vadi benzeri oluşumlar meydana geldi. Depremden etkilenen kentlerden biri olan Diyarbakır'da da dereyi yutan bir çatlak oluştu. 

Türkiye'nin gözü bir anda oraya çevrildi! Koca bir delik açıldı, önüne gelen her şeyi yutuyor! Durum çok kötü - Resim : 1

ZAMANLA GENİŞLEDİ

Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesinde bulunan Tahir Bey Mezrası'nda çekilen görüntüler dikkat çekti. Deprem sonrası oluşan yüzey çatlağı dereyi yuttuğu görüldü. İlk görüntülerde küçük bir çukur gibi görünen oluşumun ağzının büyüyeceği konusunda uzmanlar vatandaşları uyarmıştı. Son gelen görüntülerde ise girişin büyüdüğü ve dereye benzediği görüldü. Son görüntüler üzerine uzmanlar hala bu oluşumun büyüyebileceğini ve çok yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye'nin gözü bir anda oraya çevrildi! Koca bir delik açıldı, önüne gelen her şeyi yutuyor! Durum çok kötü - Resim : 2