Türkiye'nin tamamını aylarca kara kara düşündürmüştü. Şimdi uzmandan haber geldi. Endişeler sona erecek

Türkiye'nin tamamını aylarca kara kara düşündürmüştü. Şimdi uzmandan haber geldi. Aylardır, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan ülkemizde pek çok şehirde de su kullanımına bazı önlemler alınmış, bazı barajlarda suların tamamen kuruduğu görülmüştü. Ancak, uzman isim müjdeyi verdi, bu haberi okuduktan sonra endişeler sona erecek.

Türkiye'nin tamamını aylarca kara kara düşündürmüştü. Şimdi uzmandan haber geldi. Endişeler sona erecek

Son 18 yılın en fazla yağmur alan yılı olduğunu söyleyen Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, "Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyden güneye kadar tüm barajlarımız şu anda yüzde altmış doluluk oranına ulaşmış durumda. Keban barajı şu anda yüzde yetmiş civarında doldu.

Türkiye'nin tamamını aylarca kara kara düşündürmüştü. Şimdi uzmandan haber geldi. Endişeler sona erecek - Resim : 1

YÜZDE DOKSAN CİVARINA ULAŞACAK

Kar sularının erimesi ile birlikte doluluk oranı yüzde doksan civarına ulaşacaktır. Mart ve Nisan aylarında yağacak yağmurlar ile birlikte bu oran daha da yükselecektir. Yaptığım araştırmalarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesinde son 18 yıldır en çok yağmurun etkili olduğu yıl, bu yıl olduğudur. Yağmurun akabinde yeraltı çatlakları ve yeraltı boşlukları şu anda tamamen suyla dolmuş durumda. Mezopotamya, Harran, Bismil ve Diyarbakır ovalarında şu anda su seviyelerinde yükselme başladı.

Türkiye'nin tamamını aylarca kara kara düşündürmüştü. Şimdi uzmandan haber geldi. Endişeler sona erecek - Resim : 2

GÜZEL BİR MÜJDE

Çiftçilerimize güzel bir müjde veriyoruz. Yeraltı suları yükselmiş durumda. Tabi suyu israf etmemeleri ve vahşi sulamadan da vazgeçmeleri lazım. Yaptığım araştırmalar neticesinde 20 yıldır akmayan çeşmeler şu anda bu yağan yağmurlarla birlikte akmaya başladı. Önümüzdeki günlerde de kar bekleniyor. Türkiye'deki yeraltı suları daha da artacak ve kuraklık tamamen bitmiş olacak diyebiliriz" dedi.