Türkiye'ye çok korkunç bir haber var... 23 Mayıs'tan sonra herkes kendisine dikkat etsin... Hiçbir şey ona engel olamadı

Türkiye'de ilk kene vakasının Gümüşhane'de görülmesinin ardından uzman isimden tüm Türkiye'ye yönelik önemli bir uyarı geldi. Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, havaların soğuk gitmesine rağmen kene artışında azalma olmadığını dile getirdi.

Türkiye'ye çok korkunç bir haber var... 23 Mayıs'tan sonra herkes kendisine dikkat etsin... Hiçbir şey ona engel olamadı

Türkiye'de 15 Mayıs'tan sonra ortaya çıkması beklenen keneler 14 Mayıs'ta kendisini gösterdi. Türkiye'de ilk kene vakası Gümüşhane'den geldi. Doğu Karadeniz'de mevsimin ilk KKKA vakası Gümüşhane’de yaşandı. 

UZMAN İSİMDEN UYARI

İlk kene vakasının ardından uzman isimden de önemli bir uyarı geldi. Doğu Karadeniz Bölgesinde bu günlerde havaların genelde soğuk ve yağışlı gitmesi kene vakalarını engellemedi. Prof. Dr. Gürdal Yılmaz,  "Havaların soğuk gitmesinden dolayı biraz gecikme olduğunu düşünüyoruz ancak şu anda servisimizde 1 tane Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastası var" dedi. 

23 MAYIS'TAN SONRA SICAKLIKLAR İYİCE BASTIRACAK

23 Mayıs'tan sonra sıcaklıkların iyice bastırmasıyla birlikte kenelerin görülmesinde sıklık yaşanması bekleniyor. Bu nedenle özellikle Türkiye'nin çeşitli yerlerinde tarlalarda çalışan vatandaşların kene ısırmasına karşı çok dikkatli olması gerekiyor.