Türkiye'ye kar yağacak tarih erkene çekildi... Kürek bile yetişmeyecek. Karın lapa lapa yağacağı tarih şimdi verildi

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı ülkeler hakkında flaş bir duyuruda bulundu. Ökten, "Kuzey kutbunda bu sene Sonbahar 24 Ağustos'ta başlayacak. Bildiğiniz üzere Sonbahar'ın başlangıcı 1 Eylül'dür" dedi. Türkiye'de bu sene el ninonun da etkisiyle erkenden kar yağması bekleniyor.

Türkiye'ye kar yağacak tarih erkene çekildi... Kürek bile yetişmeyecek. Karın lapa lapa yağacağı tarih şimdi verildi

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından Türkiye hakkında dikkat çeken bir bilgi verdi. Ökten daha önce yaptığı açıklamalar da da el nino etkisiyle birlikte Türkiye'de bu sene kar yağışının daha erkenden başlayacağını dile getirmişti. 

"SONBAHAR 24 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK"

Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey kutbunda bu sene Sonbahar 24 Ağustos'ta başlayacak. Bildiğiniz üzere Sonbahar'ın başlangıcı 1 Eylül'dür." dedi. 

"METEOROLOJİK TAKVİM KÜRESEL BAZDADIR" 

Ökten sözlerine şu şekilde devam etti: "Tabi Vatandaşlarımız buna itiraz ederek Ekim ayı olmalı der. Oysa Meteorolojik takvim küresel bazdadır. Kutup hangi gün soğuk biriktirmeye başlarsa; o gün Sonbahardır"

Diğer yandan Türkiye'de bu sene kasım-aralık ayları arasında kar yağışı bekleniyor. Meteorolojik kaynaklara göre ise b tarih olsa olsa 20 Kasım'dan sonra olacak.