Türkiye'yle ilgili korkunç bir fotoğraf yayınlandı. Erzurum, Muş, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve Bingöl. Durumunuz korkunç

Bartın Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından "Türkiye’nin Su Kıtlığı Ve Arazi Tahribatı Haritası" yayınlandı. Harita kapsamında çok yüksek tehlikeli illerimiz arasında Erzurum, Muş, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve Bingöl yer aldı.

Türkiye'yle ilgili korkunç bir fotoğraf yayınlandı. Erzurum, Muş, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve Bingöl. Durumunuz korkunç

Gelecekte su kıtlığı ve arazi tahribatı yaşamasına artık kesin gözüyle bakılan Türkiye'de kötü sonuçları minumuma indirmek adına çalışmalar devam ediyor. Son olarak Bartın Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından Türkiye hakkında çok önemli bir harita yayınlandı. Haritada illerimizin su kıtlığı durumu da bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. 

Proje, TÜBİTAK’IN 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edildi. TÜBİTAK destekli projenin yürütücüsü BARÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Ateşoğlu ve İstanbul Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Yusuf Serengil ve Bartın Üniversitesinden Dr. Öğretim üyesi Hüseyin Şensoy çalışmalarını tamamladı.

SU KITLIĞI AÇISINDAN ÇOK RİSKLİ BÖLGELERİMİZ VAR

Projeyle birlikte su kıtlığı bakımından riskli bölgeler de tespit edildi. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesi ile birlikte Artvin'in Borçka ilçesi, Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum bölgelerinde en yüksek düzeyde su kıtlığı riskinden bahsedilebileceğinin altı çizilirken, İnebolu, Cide, Bartın kıyı şeridi, Zonguldak kıyı şeridinin de yüksek seviyede su kıtlığı yaşayan ve lokal olarak gözlenen bölgeler arasında olduğuna vurgu yapıldı. Proje kapsamında değerlendirilen veriler ışığında genel anlamda dağlık alan ekosistemlerinde durum ve değişimin son 22 yılda iyiye gitmediğine de dikkat çekildi. 

İşte o haritalar:

Türkiye'yle ilgili korkunç bir fotoğraf yayınlandı. Erzurum, Muş, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve Bingöl. Durumunuz korkunç - Resim : 1

Türkiye'yle ilgili korkunç bir fotoğraf yayınlandı. Erzurum, Muş, Ağrı, Erzincan, Tunceli ve Bingöl. Durumunuz korkunç - Resim : 2