tv100 depremin merkezinde! Uğur Dündar depremzedelere mikrofon uzattı! Bir kadın usta gazeteciye sarılıp hüngür hüngür ağladı

tv100 ekibi de depremin merkezi Kahramanmaraş'ta... Uğur Dündar deprem bölgesinden bağlandı, "Burada gördüğümüz gerçekler şöyle. İnsanlara ekmek, su veriliyor ancak yoğun bir tuvalet ihtiyacı ve ısınma ihtiyacı var." dedi. Uğur Dündar, depremzede Şeref Bozoğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Depremde yaşadıklarını anlatan depremzede Şeref Bozoğlu, "Yataktan hiç kalkmadım bitmesini bekledim" dedi. Deprem bölgesinde bir kadın Uğur Dündar'a sarılıp hüngür hüngür ağladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 ve Elbistan ilçesindeki 7.6 büyüklüğündeki depremler başta Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman olmak üzere bölgedeki birçok ilde faciaya neden oldu. Binlerce bina yıkılırken ne yazık ki binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

tv100, Türk televizyonlarında ilk kez tüm gün depremin merkezinden yayın yapan kanal oluyor. Uğur Dündar deprem bölgesinden canlı aktarıyor.

Çadır kentlerde depremzedelerle röportaj yapan Uğur Dündar, "Burada gördüğümüz gerçekler şöyle. İnsanlara ekmek, su veriliyor ancak yoğun bir tuvalet ihtiyacı ve ısınma ihtiyacı var." dedi. 

DEPREMZEDE KADIN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Şimdi deprem öncesinde kentin en önemli en işlek caddelerinden biri olan Azerbaycan Bulvarına giriyoruz. Daha girer girmez bir enkazla karşılaşıyoruz. Özellikle bu şehrin bu bölgesinde çok ağır tahribat var. Sanki bombalar atılmış araçlar tahrip olmuş, enkaz altında hala insanların olduğu söyleniyor. Ekipler enkaz çalışmalarına devam ediyor, insanlar son bir ümitle belki bir mucize olur diye bekliyorlar.

Depremzede: Abimin oğlu 6 gündür göçük altında. Şehrim adına çok üzülüyoruz. Çıkmayan candan umut kesilmez bekliyoruz hala umudumuz var.

Uğur Dündar: İnşallah sağ olarak çıkartılırlar. Başınız sağolsun.

Depremzede: Bütün dünya halkı gelmiş uğraşıyorlar gece gündüz buradayız bekliyoruz.

Şimdi ilerliyoruz sayın seyirciler.

Depremzede kadın: Keşke böyle gelmeseydiniz sizi çok seviyoruz. 6 gündür enkaz altında akrabalarımızı bekliyoruz.

Uğur Dündar’a sarılarak ağlayan kadın, “Yandık biz 5 tane yavrumu kaybettim. Ölüsüne razıyız.” dedi. Dündar ise, “Keşke elimden gelse de kurtarsak. Başınız sağolsun” diyerek cevap verdi.

“Rahmetli Turgut Özal’la Şırnak’a gelirken sizinle görüşmüştük” diyen bir depremzede, “Ben itfaiye müdürüydüm o zaman. Sizi çok seviyoruz. Burada iş makinelerine ihtiyacımız var. Kızım, oğlum damadım toprak altında ulaşamıyoruz. Az önce senden bahsettim dedim bize Uğur Dündar gibi insan lazım.”

Uğur Dündar, “Vallahi bende dayanamayacağım. Çok zor” dedi.

Depremzede Şeref Bozoğlu: Ben hiç yataktan çıkmadım, bitmesini bekledim. Binam 3 katlı, çökmedi, 69 yılında yapılma. Burada Ebrarlar Sitesi var, biz oraya ‘Cinayetler Sitesi’ diyoruz. Dün 4 kişiyi gömdük. Bu site 90’larda başladı, fay hattının üzerine yapılmış bir yer. Fay hattının üzerine bina yapılır mı? Kuran'da evlerinizi yükseklere yapınız diyor Allah, bakın tepelerde yapılan binaların hepsi dimdik ayakta. Bunlar toprak ev gibi. 

Uğur Dündar, "Fay hattının üzerine ev yapılabilir ama fay hattına uygun yapılması gerekiyor" diyerek röportajı sona erdi.

AFAD Gönüllüsü: Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kimsenin beklemediği bir felaketti. İlk 2 gün kordinasyon sağlanamadı, sonrasında oldu ama giden canlarımız çok oldu. Buraya geldiğimde Kevser Davut diye bir vatandaş enkaz altından çıkarıldı. Banyoda yakalanmış ama üzerinde bir toz bile yok. Allah'ın işi. Bu felaketi de birilerinin üzerine atmak da doğru değil tabi ki ihmaller var. Ama bundan sonra inşallah daha da dikkatli olacağız.