Av. Bışar Özbey'den Galatasaray'a cuma mesajı!

tv100'ün reyting rekorları kıran spor programı Var Odası'nın yorumcu koltuğunda bulunan Av. Bışar Özbey, Galatasaray'ın geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Özbey: ''Burak Elmas söz verdi.'' dedi.

Av. Bışar Özbey'den Galatasaray'a cuma mesajı!

İstanbul 10. Asliye Mahkemesi, Galatasaray'da 30 Nisan'da gerçekleşmesi beklenen genel kurul için ihtiyati tedbir kararı verdi. Sarı-kırmızılı kulüpte seçimin 30 Nisan'da gerçekleşmesi için Cuma günü olacak duruşmada itirazın kabul edilmesi gerekiyor.

Galatasaray'da geçtiğimiz ay gerçekleşen yıllık olağan divan kurulunda başkan Burak Elmas ve yönetimi mali anlamda ibra edilirken, idari anlamda ibrası gerçekleşmedi. Yaşanan bu olay sonrasında Galatasaray seçime gitme kararı aldı.

Sarı-kırmızılılar, Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu 23 Nisan'da çoğunluk sağlanamaması halinde 30 Nisan'da gerçekleştirecekti. Bu genel kurul öncesinde Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu adaylıklarını açıklamış ve çalışmalarına hızlı bir şekilde başlamışlardı.

Galatasaray, tedbir kararına itiraz etti. Sarı-kırmızılı kulüp mahkeminin seçimle ilgili kararına hukukçulardan oluşan komisyonun görüşmesi sonrası itiraz etti.

Sarı-kırmızılı külüpten yapılan açıklama şu şekilde;

"26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.

Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir.

Sürece dair yol haritasını tüm şeffaflığı ile camiamızla paylaşmaya devam edeceğiz."

Tv100 spor yorumcusu Av. Bışar Özbey sosyal medya hesabından duyurdu

Özbey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda: ''Burak Elmas dün, Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'e Cuma günü duruşmada itirazları kabul olmazsa, kesin olarak istifa edeceğini ve Galatasaray'a seçim yolunu açacağının sözü verdi. 

Yüksek ihtimalle, Cuma günü mahkeme itirazı kabul etmeyecek. Sayın Burak Elmas ve yönetiminin istifası üzerine Galatasaray'da en erken seçim tarihi tahmini 1 ay sonra olacaktır.'' ifadelerini kullandı.

Neler yaşandı?

Valilik olağan mali genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dava açmıştı. 10. Asliye Mahkemesi, seçim için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Buna göre 30 Nisan tarihindeki başkanlık seçimi gerçekleşemeyecek. Seçimin olması için, mahkemenin tedbir kararını kaldırması veya mevcut başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekiyor.

Tüzüğe göre istifanın ardından 1 ay içinde yeni seçim tarihinin belirlenmesi gerekiyor.

Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmediği genel kurul toplantısının ardından seçim kararı alınmış, Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk aday olmuştu.