tv100.com yazarı Barış Yarkadaş açıkladı: CHP'den "Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını kaldırın" talimatı gelmiş

tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık programına katılan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, önemli açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, CHP'nin Gebze'de aday çıkarmamasına ilişkin yaptığı açıklamada, konuyla ilgili CHP Gebze İlçe Başkanı'nı aradığında kendisine "Biz adayla değil, Kemal beyin fotoğrafıyla uğraşıyoruz. Beni Gökhan Zeybek'in yardımcısı Ecevit Keleş aradı ve Gebze İlçe Binası'nda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu fotoğraflarını kaldırmamı istedi." dediğini ifade etti.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş açıkladı: CHP'den "Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını kaldırın" talimatı gelmiş

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Sivil Dayanışma Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

tv100. com yazarı Barış Yarkadaş, CHP'nin Gebze'de aday çıkarmamasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"CHP geçen hafta hemen hemen bütün belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP'den resmi bir liste geldi, ben de onu incelerken baktım ki CHP'nin Gebze'de adayı yok. Bunun tek bir gerekçesi olabilir. Dedim ki herhalde başka bir partiyle görüşülüyor ya da aday çıkarılmayacak. Bunun üzerine CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan arkadaşımızı arayıp durumu sordum. O da bana ironi yaparak "Biz adayla değil, Kemal beyin fotoğrafıyla uğraşıyoruz" dedi. "Nasıl?" diye sorunca "Beni dün ya da önceki gün CHP Parti Meclisi Üyesi ve aynı zamanda Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in yardımcısı Ecevit Keleş aradı ve Gebze İlçe Binası'nda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu fotoğraflarını kaldırmamı istedi." dedi. 

"KILIÇDAROĞLU'NUN FOTOĞRAFLARINI MİLLETVEKİLLERİNİN ODALARINDAN KALDIRTMAK İSTEDİLER"

Sakarya Eski İl Başkanı Ecevit Keleş, şu anda parti meclisi üyesi ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in de yardımcısı. Doğal olarak bir ağırlığı var. İlçe başkanını arayıp "Bu fotoğrafları kaldırın" dediğinde, ilçe başkanı "Bana bir gerekçe gösterin" diyor. Gebze için dört aday adayı var. Ben adayınız niye yok diye aradım ama bu tabloyla karşılaştım. Genel merkezdeki bir yöneticinin bu fotoğrafları kaldırtmak istemesi beni şaşırtmadı. Çünkü aynısını TBMM'de yaptılar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını milletvekillerinin odasından kaldırtmak istediler. Milletvekilleri buna itiraz edince "Çerçeve lazım, o yüzden istiyoruz" dediler. Ankara'da hiç çerçeve kalmamış, genel merkez Özgür Özel'in fotoğraflarını milletvekillerinin odasına göndermek için Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını istiyor. 

CHP bir seçime gidiyor. Ve seçime giderken ben defalarca dedim ki "CHP'nin sosyolojik tabanını iyi tanıyım, kurultay salonundan çıkın. Normalde kurultay biter, herkes yeni gelen başkanın etrafında kitlenir. Ama şu duyguyu CHP'de yaşattığınız an siz CHP seçmenini sandığa getiremezsiniz."