tv100.com yazarı Özkan Tamirak gündeme getirdi! Tacizci başhekim yardımcısının işine son verildi

tv100.com yazarı Özkan Tamirak'ın gündeme getirdiği üniversite hastanesinde görevli başhekim yardımcısının bir kadın çalışana cinsel taciz skandalı ile ilgili açıklama geldi. Olayın yaşandığı Okan Üniversitesi yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada, "Konu ile ilgili açılan soruşturmada suçlanan Başhekim Yardımcısı Turgay Özek'in kurumumuzla yolları ayrılmıştır" denildi.

tv100.com yazarı Özkan Tamirak gündeme getirdi! Tacizci başhekim yardımcısının işine son verildi

tv100.com yazarı Özkan Tamirak, İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki taciz skandalını gündeme getirdi. Başhekim Yardımcısı Turgay Özek'in odasına çağırdığı 22 yaşındaki kadın çalışana cinsel tacizde bulunduğu iddiaları üzerine Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 

"Ünlü üniversite taciz skandalıyla çalkalanıyor" ve "Üniversitede taciz skandalında ikinci perde" başlıklı yazıları ile gündeme getirdiği taciz skandalı ile ilgili Okan Üniversitesi yönetimi bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada suçlamalarının odağındaki doktor ile ilişkilerinin son verildiği belirtildi.

İşte Okan Üniversitesi'nden yapılan açıklama:

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi bünyesinde Disiplin Kurulu’nun yönettiği, çalışanımızın
şikayetlerine yönelik soruşturma süreci şikayet tarihinde derhal başlatılmıştır.

İşine son verildi

Disiplin kurulunun şikâyete ilişkin araştırması sürerken Eski Başhekim Yardımcısı Turgay Özek derhal “zorunlu ücretsiz izne” gönderilmiş ve soruşturma sonucunda ilgili kişinin kurumumuz ile yolları ayrılmıştır. Buna ek olarak iddia sahibinin de hastane içerisinde çalışma yeri ve bölümü değiştirilmiş olup, gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Kurumumuz daha önce böyle bir olay ile karşılaşmamış olup, tarafımıza ulaşan önceki tarihli hiçbir şikâyet bulunmamaktadır. Kurumumuzun çalışanların korunması ve haklarının temini hakkında çok hassas olduğunu önemle belirtmek isteriz. Konu yargıya intikal etmiştir. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi konunun takipçisidir.
Takdir ve karar sayın mahkemenindir.