Sedef Kabaş'ın avukatından açıklamalar!

TV100'de yayımlanan Gündeme Dair programında Sedef Kabaş'ın avukatı açıklamalarda bulundu.

Sedef Kabaş'ın avukatından açıklamalar!

Pınar Işık Ardor'un sunduğu Gündeme Dair programında Star Gazetesi yazarı Resul Tosun, Diriliş Posta Yazarı Murat Özer, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin ve Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Sedef Kabaş'ın tutuklanmasına ilişkin avukatının kendisine yaptığı açıklamaları aktaran Yarkadaş, "Uğur Poyraz ters kelepçe yok dedi. Bakırköy kadıncezaevine götürüldü. Savunmamızda kimseye hakaret niyetimizin ve kastımızın olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın hedef alınmadığını, dile getirilen bu deyimin bir atasözü olduğunu belirtti. Zaten tutuklanacağı belliydi çünkü dün geceden itibaren tüm iktidar temsilcileri bununla ilgili tweetler atmaya başladılar, hakimin ve savcının başka bir karar vermesini zaten beklemiyordum dedi" diyerek avukatı Poyraz'ın açıklamalarını aktardı.

 

"Polisimiz nazikti"

"Gözaltı sürecinden tutuklanmaya kadar yaşanan süreçte polisimiz gayet nazik ve kibardı" diyerek sözlerine devam eden Poyraz, "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Ters kelepçe takılmadı, ben bizzat yanındaydım Sedef hanım ifade verirken hem de araba beklerken biraz ayakta kaldı biraz yorulmuş olabilir çünkü geceyi de karakolda geçirdi. O yorgunlukla elini arkaya atmış olabilir. Bakırköy Kadın Cezaevine götürüldü. Savunmamızda kimseye hakaret niyetimizin ve kastımızın olmadığını, cumhurbaşkanının hedef alınmadığını, dile getirilen bu deyimin bir atasözü olduğunu belirtti. Zaten tutuklanacağı belliydi çünkü dün geceden itibaren tüm iktidar temsilcileri bununla ilgili tweetler atmaya başladılar, hakimin ve savcının başka bir karar vermesini zaten beklemiyordum" diyen Yarkadaş, Poyraz'ın kendisine verdiği bilgileri canlı yayında aktardı.