Tahir Kıran: Ne oldu da bu hakemler değerli oldu?

TV100'de yayımlanan Var Odası programına katılan Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, kritik açıklamalarda bulundu. Kıran, "Bu sezon küme düşme kaldırılmalı mı?" sorusuna "Sezon sonunda bakacağız" yanıtını verirken MHK kararlarının ardından kulüp açıklamalarına ise çok sert yanıt verdi.

Tahir Kıran: Ne oldu da bu hakemler değerli oldu?

TV100 ekranlarında yayımlanan Var Odası programına telefon ile katılan Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. 

Moderatör Ertem Şener'in sunduğu, Emre Bol, Oğuz Altay, Bışar Özbey ve eski hakem Deniz Ateş Bitnel'in yorumlarıyla futbol severlerin ilgiyle takip ettiği Var Odası'na, Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran dahil oldu. 

Kıran, Kasımpaşa maçındaki hakem yönetimini eleştirerek, "Üçüncü haftadan beri Rizespor'u düşürmek için her şeyi yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Operasyonu kim yaptı ben iyi biliyorum"

Programda çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Kıran, "Bizim atılan buz gibi golümüzü ofsayt gerekçesiyle iptal ettiler. 45+'larda bir gol attık, iptal ettiler. Devreye 1-1 girecekken 1-0 geride girdik. Sonra saçma sapan bir kırmızı kart daha... Üçüncü haftadan beri Rizespor'u küme düşürmek için her şeyi yapıyorlar. Ama rahat olsunlar, Rizeli bitti demeden hiçbir şey bitmez. Operasyonu kimin yaptığını ben iyi biliyorum. Siz bulacaksınız"

"Onların istediği takımlar küme düşüyor, istedikleri şampiyon oluyordu"

"Türk futbolunda değişmeyen tek şey var, hakemler. Onların istediği takımlar küme düşüyordu, onların istediği takımlar şampiyon oluyordu. Böyle bir şey olamaz. Ben bunu 8. haftadaki facia Galatasaray maçından sonraki toplantıda da söyledim. Düşen takımlar bellidir, ligi tescil etsinler dedim"

Bu sezon küme düşme kaldırılmalı mı?

Tahir Kıran, "Bu sezon küme düşme kaldırılmalı mı?" sorusuna ise:  "Ona sezon sonunda bakacağız. O da gündeme gelecektir bu kadar şaibeden sonra. Ben Rizespor'un tüm maçlarda çalınan puanlarını çıkarttırıyorum. Gereği neyse yapılmasını isteyeceğim federasyondan" yanıtını verdi. 

Ali Koç'a yüklendi: "Ne oldu da bu hakemler değerli oldu?"

"Taraftarları havaalanına çağırdın başkan, şimdi ne oldu?" sözleriyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a sitemde bulunan Tahir Kıran, "Sayın Ali Koç'a geçen Kulüpler Birliği toplantısında fikrini söylediği zaman söyledim, Fenerbahçe taraftarlarını havaalanına çağırdın başkan. Şimdi ne oldu da bu hakemler bu kadar değerli oldu?" dedi. 

"Benim karakterime uymaz"

"Fenerbahçe Başkanı Sayın Ali Koç çıkıyor, örneklerini Rizespor üzerinden veriyor. Rizespor şampiyonluğa oynuyor da benim mi haberim yok? Biz küme düşmemeye oynuyoruz. Bizi her pozisyonda doğruyorlar, doğradılar. Sebebi de belli. Birine olan düşmanlık, birine olan husumet. Ama bu ben değilim. Ya ben onlara uyacağım, ya da onlar benim gibi olacak. Benim onlar gibi olmam için bazı şeylerden vazgeçmem lazım oyunu onlar gibi oynamam lazım. Bu benim karakterime uymaz. Ali Koç dün yaptığı basın toplantısıyla hedef şaşırtmaya çalıştı. Annesi de Rizeli. Çok ayıp. Vurun Rizespor’a, vurun Rizespor’a. Ama unutmasınlar onlar vurdukça biz güçleneceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Ben ülkemi düşündüm"

Merkez Hakem Kararlarıyla hakemlerin oynanacak karşılaşmalarda görev alamayacağı konusunu değerlendiren Kıran, "Eğer Cüneyt Çakır kalsaydı, 3.kez Dünya Kupası’na gidecekti ve bu alanda tek olacaktı. Ülkemiz için çok güzel bir şey olurdu. Ben yine ülkemi düşündüm. dedi.