Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da bu uygulamaya geçiyor

Sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı. Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi dünyada en çok kullanıcıya sahip uygulamaların çatı şirketi Meta tarafından yapılan açıklamaya göre, Instagram ve Facebook'ta ücretli dönem başlıyor. Apple iPhone kullanıcıları için ücret belli oldu. Artık mavi tik ücretli olacak. Uygulamanın bu hafta Avustralya ve Yeni Zelenda’da satışa çıkarılacağı söyleniyor.

Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da bu uygulamaya geçiyor

Elon Musk'ın Twitter'ı almasının ardından Twitter'da mavi tik sahibi olan kullanıcıların, ücret ödeyeceği belirlenmişti. Twitter'ın ardından dünyanın iki büyük sosyal medya uygulamalarında da bu uygulamaya gidileceği açıklandı. Meta tarafından açıklanan bilgiye göre, Facebook ve Instagram'da mavi tik sahipleri artık şirkete para ödeyecek. 

IPHONE KULLANICILARI İÇİN FİYAT BELİRLENDİ

Sosyal medya hesapları onaylı olan yani mavi tik sahibi olan kullanıcıları internet tarayıcıları için aylık 11,95 ABD doları (225,47 TL) , iPhone kullanıcıları ise 14,99 ABD doları (282,82 TL) ödeme yapacak. 

Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da bu uygulamaya geçiyor - Resim : 1

KİŞİSEL HESAPLARDA GEÇERLİ

Meta'nın yeni uygulaması şu an sadece onaylı kişisel hesaplar için geçerli olacak. İşletme hesapları için uygulama henüz mevcut değil. 

Mavi tik uygulamasının daha fazla görünme, taklitlere karşı koruma ve müşteri hizmetleri açısından öncelik verilebilir hesaplar olduğu vurgulandı. Aynı zamanda bu ücretli özellik ile doğrulanan bazı küçük ölçekli kullanıcıların da, daha geniş bir kitleye ulaşabileceği düşünülüyor. 

Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da bu uygulamaya geçiyor - Resim : 2

TWITTER'IN ARDINDAN HAREKETE GEÇTİ

Mavi tik, sosyal medya hesaplarında yıllardır kullanılan bir uygulama. Ünlü isimler, resmi hesapların sahip olduğu bir uygulamaydı. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaptığı icraatlerden biri olarak mavi tikin ücretli olması, Meta'nında bu kararı alması için öncü olmuş gibi görünüyor. 

Twitter'dan sonra Facebook ve Instagram da bu uygulamaya geçiyor - Resim : 3