Elon Musk'a şok! Milyonlarca lira tazminat ödeyecek

Twitter'ı satın almasının ardından üst düzey yöneticileri işten çıkaran Elon Musk'ın üç yöneticiye 122 milyon dolar tazminat vereceği ortaya çıktı.

Elon Musk'a şok! Milyonlarca lira tazminat ödeyecek

Twitter'ı satın almasının ardından üst düzey yöneticileri işten çıkaran Elon Musk, kovulan üç yöneticiye 122 milyon dolar tazminat ödeyecek. Yöneticiler tazminatın üstüne sahip oldukları hisseler karşılığında ise 65 milyon dolar alacak.

Euronews'in haberine göre; Musk, sosyal medya platformunu satın aldığı gün Twitter İcra Kurulu Başkanı (CEO) Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü (CFO) Ned Segal, üst düzey hukuk ve politika yöneticisi Vijaya Gadde'yi "platformdaki sahte hesapların sayısı konusunda kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla" suçlayarak kovdu.

Şirket yöneticilerinin ücretleri konusunda araştırmaları ile tanınan Equilar firması, bu üç yöneticiye ödenecek tazminat miktarını açıkladı.

Tazminatları "altın paraşüt" olarak adlandıran Equilar, Reuters'e gönderdiği bir e-postada Agrawal'ın 57,4 milyon, Segal'ın 44,5 milyon ve Gadde'nin 20 milyon dolar ücret alacağı değerlendirmesinde bulundu.