Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’a büyük darbe!

Sosyal medya devi Twitter büyük bir hacker saldırısıyla karşı karşıya geldi. Elon Musk tarafından satın alınan ve birçok çalışanını işten çıkartan Twitter'da 5.4 milyondan fazla kullanıcının verisi açık artırmayla satılmaya başlandı.

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’a büyük darbe!

Elon Musk’ın satın aldığı sosyal medya platformu Twitter’da sular durulmuyor. Milyarder Musk'ın satın almasından sonra birçok olay atlatan ve sıkıntılı bir süreç geçiren Twitter bu kez de bir hacker saldırısıyla karşı karşıya geldi.

Twitter, Musk'ın satın alımından sonraki ilk ayında çalışanlarının yüzde 75'e yakını ile yollarını ayırdı.

Milyonlarca kullanıcının verisi çalındı

Twitter kullanıcı kayıtlarının bir örneğini Twitter ile paylaştıktan sonra, sosyal medya şirketi Ocak 2022'de düzeltilen bir API hatası kullanarak bir veri ihlaline maruz kaldıklarını doğrulamıştı.

Breached adlı bilgisayar korsanlığı forumunun sahibi hacker Pompompurin, bu hafta sonu Bleeping Computer'a, 5.4 milyon hesabın verilerinin ücretsiz olarak 'Şeytan' olarak bilinen başka bir bilgisayar korsanının Twitter'daki güvenlik açığını kendileriyle paylaşmasının ardından açıktan yararlanarak verileri ücretsiz paylaştığını açıkladı.