Ukrayna kahraman askeri konuşuyor

Rusya-Ukrayna savaşının ikinci gününde kötü haberler gelmeye devam ederken, Ukrayna ordusu, Rus askeri araçlarının geçişini engellemek için Kiev'de bulunan bir köprüyü havaya uçurdu. Olayın perde arkasından ise kahraman bir asker çıktı. O asker köprüyle birlikte kendini havaya uçurdu...

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 2. gününde. Ülke genelinde genel seferberlik ilan edilirken, saldırılarda şimdiye kadar 137 asker ve sivilin öldüğü bildirildi.

Rus bombardımanı sabah saatlerinde yeniden ülkenin birçok noktasında başladı. Ukrayna hükümet danışmanı, Rusya'nın tanklarla Kiev'e girmeyi planladığını ve bugünün en zor gün olacağını söyledi.

Kendini feda etti köprüyü havaya uçurdu 

Ukrayna ordusu, Rus askeri araçlarının Kiev'e ulaşmasını engellemek için bir köprüyü havaya uçurdu. Köprünün imha edilmesiyle Rus tankları hedefine ulaşamadı. Köprünün imha edilmesiyle ilgili Ukrayna Genel Kurmay Başkanlığı çarpıcı bir detay paylaştı. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre köprüye bomba yerleştirmekle görevli asker zaman daraldığı için köprüyle birlikte kendisini havaya uçurdu.

Ukrayna kahraman askeri konuşuyor - Resim : 2

Telsiz konuşması sonrası patlama   

Yapılan açıklamada Ukrayna ordusunda görevli asker Vitaliy Skakun'un bu görevi yerine getirmek için gönüllü olduğu belirtildi. Rus tanklarının köprüye yaklaşması üzerine Vitaliy Skaku'nun askeri birimlerle temasa geçtiği ve zaman kalmadığı için köprüyü kendisiyle birlikte havaya uçuracağını söyledi. Bunun ardından patlama sesi duyuldu. Açıklamada "Ukraynalı askerin kaharamanca eylemi üzerine Rus tank sütununun ilerlemesini önemli ölçüde durduruldu" denildi. 

Ukrayna kahraman askeri konuşuyor - Resim : 3