Askerlerin dansı sosyal medyayı salladı

Ukrayna'da kadın sınır muhafızları tarafından yarı çıplak haldeyken çekilen dans görüntüleri sosyal medyada olay yarattı. Psy'ın 'Gentelman' isimli şarkısı eşliğinde dans eden askerlerin görüntüleri için soruşturma başlatıldı.

Bir kaç gün önce Ukraynalı televizyon sunucusu Ruslan Kotsaba tarafından Facebook'a yüklenen video kısa süre içerisinde inanılmaz izlenme rakamlarına ulaştı. Videonun Ukrayna'nın sınır muhafızları tarafından çekildiği belirtilirken, yarı çıplak halde dans eden Ukraynalı kadın askerlerin görüntüleri en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Bazılarının üzerinde üniforma, bazılarında ise sadece iç çamaşırı bulunan kadın askerler, Güney Koreli şarkıcı Psy'ın 'Gentelman' isimli şarkısı eşliğinde dans ediyor. Bir kadın asker o sırada aksesuar olarak elindeki copu kullanıyor. Görüntüleri paylaşan Kotsaba, kadın askerlerin daha iyi dans etmeyi öğrenmesi halinde ortaya harika görüntüler çıkacağını söyledi.

Tepki de var destek de

Görüntülerin ardından yorum yapan sosyal medya kullanıcıları askerliğin ciddi bir müessese olduğunu ifade ederek görüntülerdeki kadınların cezalandırılmasını isterken, bazıları da kadınlara destek vererek, "Stres atmak onların da hakkı" yorumunda bulundu.

Tartışmalı videonun ardından kadın askerler hakkında soruşturma açıldığı ancak herhangi bir ceza ile karşı karşıya olup olmadıklarının bilinmediği söylendi.