Uluslararası Af Örgütünden İsrail saldırısına ilişkin acil soruşturma çağrısı!

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısıyla ilgili acil soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "Gazze'nin kuzeyinde gıda yardımı almaya çalışırken çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğü ve yaralandığı yönündeki korkunç haberlerle ilgili acil soruşturma başlatılmalıdır" denildi.

Uluslararası Af Örgütünden İsrail saldırısına ilişkin acil soruşturma çağrısı!

İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda
insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırı sonucu 112 Filistinli hayatını kaybetti, 760 Filistinli ise yaralandı. İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü, kanlı saldırı sonrası sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, “Gazze'nin kuzeyinde gıda yardımı almaya çalışırken çok sayıda Filistinlinin öldürüldüğü ve yaralandığı yönündeki korkunç haberlerle ilgili acil soruşturma başlatılmalıdır. Gazze Şeridi'nde şahit olduğumuz felaket niteliğindeki insani krizin sorumlusu, İsrail'in 16 yıldır devam eden yasa dışı ablukasını takip eden acımasız bombardımanıdır” denildi.

"ACİL VE ETKİLİ EYLEMLERE GEÇİLMELİDİR"

İsrail'in uluslararası hukuku ve Filistinlilere karşı soykırımı önlemeye yönelik Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, “Müttefikleri, İsrail'in UAD kararına karşı gelmesi ve uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini hiçe sayması karşısında eylemsizliklerine son vermelidir. Soykırımı önlemek ve Gazze'deki sivilleri korumak için acil ve etkili eylemlere geçilmelidir" ifadelerine yer verildi.