Ünlü Sanatçı Yeliz Tek: Pop Müziğe Yeni Bir Soluk Getirmek İstiyorum

İzmirli ünlü ses sanatçısı Yeliz Tek, ilk single çalışması “Güllerim Soldu” ile müzikseverler ile buluşmuştu. Sezen Aksu’nun ünlü parçasına yeni bir yorum katarak müzik dünyasına ses getiren bir giriş yapan sanatçı, beğenilen yorumuyla adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştı. İşte Yeliz Tek'in önemli açıklamaları...

Ünlü Sanatçı Yeliz Tek: Pop Müziğe Yeni Bir Soluk Getirmek İstiyorum

İzmirli ünlü ses sanatçısı Yeliz Tek, ilk single çalışması “Güllerim Soldu” ile müzikseverler ile buluşmuştu. Sezen Aksu’nun ünlü parçasına yeni bir yorum katarak müzik dünyasına ses getiren bir giriş yapan sanatçı, beğenilen yorumuyla adını geniş kitlelere duyurmayı başarmıştı.

Açıklamalarda bulunan başarılı isim; “İlk single parçamla tüm dijital platformlarda kayda değer bir dinleyici kitlesine ulaştım. Güllerim Soldu ile yakaladığım başarı Yeni Dünya maxi single albümümü de beraberin getirdi, bana cesaret verdi.” sözleriyle yakaladığı başarının Yeni Dünya albümüne zemin hazırladığını belirtiyor. İzmirli sanatçı; “Ben sadece şarkılar yapan bir sanatçı olarak kalmak istemiyorum. Aynı zamanda pop müziğe yeni bir soluk getirmek istiyorum.”

Emin adımlarla müzik piyasasındaki yoluna devam eden İzmirli ses sanatçısı Yeliz Tek; “Yeni bir serüvenin peşinde olduğum için Güllerim Soldu parçasını özgün bir yorumla yeniden ele aldım. Bu yaklaşımım müzikseverler tarafından büyük bir ilgi gördü. Yapacağım çalışmalarla birlikte bu ilginin devam edeceğini düşünüyorum.” Sözleriyle gelecek çalışmalarında da farklılıklara imza atacağının sinyalini verdi.

Ünlü Sanatçı Yeliz Tek: Pop Müziğe Yeni Bir Soluk Getirmek İstiyorum - Resim : 1Sevilen sanatçı; “Yeni Dünya albümümde de bu kez ağız kopuzuna yer verdim. Ağız kopuzu aslında Orta Asya’dan günümüze gelen 6000 yıllık köklü tarihi olan bir enstrüman. Ancak parçalarında yer veren ilk sanatçı ben oldum. Yeni Dünya maxi single albümümdeki parçalarımın kayıtları ağız kopuzu eşliğinde gerçekleşti.”

Yeni Dünya albümünün detaylarına değinmeye devam eden sanatçı Yeliz Tek; “Albümümüm ilk klibi de Geçmişler Olsun parçasına çekildi. Mekan olarak Apollon Tapınağı’nı tercih ettik. Renkli ve oldukça beğenilen bir klip ortaya çıktı. Dahası Geçmişler Olsun klibimle iki tarihi figür Apollon Tapınağı ve Ağız Kopuzu da buluşmuş oldu.” sözleriyle aslında klip çalışmasıyla da yeniliklere imza attığına dikkat çekiyor.

Yeni çalışmalarına dair de bilgi veren Yeliz Tek; “Yeniliği arama arzum da durmadan devam ediyorum. Şu an yürüttüğümüz çalışma ile global bir müzik tarzını Türk müziğine başarılı bir şekilde entegre etmek istiyorum. Amacıma ulaşırsam yeni bir ilke imza atmış olacağım. Çalışmanın eylül ayında tamamlanacağını düşünüyorum.” ifadeleriyle hayranlarını heyecanlandırdı.