Üzerini kazdıkça bir başka katman çıkıyor... Her bir katmanında ayrı kanallar var, istediği zaman altın rengine bürünüyor

Yaprak böceği olarak bilinen Latince ismiyle Charidotella egregia, Altın kaplumbağa böceğini daha önce görmeyenler şaşkına döndü. Tam bir renk değiştime ustası olan böcek, dilediği zaman saf altın rengine bürünüyor ve bir altın gibi parlayabiliyor.

Hindistan'da bulunan altın kaplumbağa böcekleri, görenleri kendine hayran bırakıyor. Çoğunlukla koyu renklerde bulunan böcek türlerinin aksine renk değiştirme ustası olan bu böcek, dilediği zaman saf altın rengine bürünerek parıl parıl parlayabiliyor. 

Üzerini kazdıkça bir başka katman çıkıyor... Her bir katmanında ayrı kanallar var, istediği zaman altın rengine bürünüyor - Resim : 1

ŞEFFAF BİR KABUĞA SAHİP

1855 yılında Carl Henrik Boheman tarafından tanımlanan bir yaprak böceği türü olan altın kaplumbağa böceği, 8 milimetreye kadar büyür. Şeffaf bir kabuğa sahiptir. Bu kabuk genellikle metalik altın rengini yansıtır. Ancak; böcek rahatsız olduğu zaman altın rengi kaybolur ve kırmızıya dönüşür.