Van depreminde eşi ile çocuğunu kaybeden taksici, depremzedeleri ücretsiz taşıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerlerinden olan depremzedelerin farklı şehirlere tahliyeleri devam ediyor. Van'a gönderilen depremzedelerin yardımına ise yine bir depremzede koştu.

Van depreminde eşi ile çocuğunu kaybeden taksici, depremzedeleri ücretsiz taşıyor

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da evleri yıkılan depremzedeler çeşitli illere gönderilip otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor.

Depremde altı yakınını kaybeden, eşi, dört çocuğu ve beş yakını ile son anda kurtulan Sebahattin Sağbal (45) da Van’ın Erciş ilçesine geldi. Sağbal ve ailesine yardım eli ise yine bir depremzededen geldi.

"ÜZÜNTÜLERİNİ EN İYİ BEN ANLIYORUM"

Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde eşi ve kızını kaybeden, oğlu ile yaşamına devam eden taksi şoförü Veysel Gözüaçık, depremzedelerin geldiğini duyunca otogara gitti. Daha önce deprem acısını yaşayan Gözüaçık, aileyi taksisi ile ücretsiz olarak yurda taşıdı.

Veysel Gözüaçık, “Depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Aynı üzüntüyü ben de yaşadım. Erciş’e gelen depremzede arkadaşlarıma şehir içi nereye giderlerse ücretsiz taksi hizmeti sunuyorum. Depremde yakınlarını kaybedenlerin üzüntüsünü en iyi ben anlıyorum” dedi.

"DEPREMDE ALTI YAKINIMI KAYBETTİM"

Sebahattin Sağbal ise “Yaşadığımız bina dokuz katlıydı, ikinci katında oturuyorduk. Deprem sırasında kendimizi dışarı attık. Oturduğumuz bina depremde büyük hasar gördü. Altı yakınımı kaybettim. Erciş’te bir taksici arkadaşımızın depremzedelere ücretsiz hizmet verdiğini duyduk. Van depreminde eşini ve çocuğunu kaybetmiş. Bizi alıp yurda götürdü. Ayrıca çarşıda işlerimiz olduğunda gelip alıyor. Kendisine çok teşekkür ederim” diye konuştu.