Van'da 9 çocuğunu mezun etti, şimdi sıra onda!

Van'da 10 evladını yetiştirip, meslek sahibi yapan 60 yaşındaki anne, şimdi ise torunundan okuma yazma öğreniyor. annesinin ders çalıştığı bir fotoğrafı twitter hesabından paylaşan, Dr. Gürkan İmre, annesiyle gurur duyduklarını söyledi.

Van'da 9 çocuğunu mezun etti, şimdi sıra onda!

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Çiçekçi Mahallesi’nde yaşayan Aslı İmre, öğrenmenin yaşının olmadığını 60 yaşında okuma yazma öğrenerek gösterdi.

Anne Aslı İmre'nin azmi çoğu insana örnek oldu. 10 evladını büyütüp, yetiştiren 60 yaşındaki kadın, şimdi de lise öğrencisi olan 10 çocuğundan sonra torunundan okuma yazma öğreniyor.

Van'da 9 çocuğunu mezun etti, şimdi sıra onda! - Resim : 1

Bu haberi ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı olarak çalışan Dr. Gürkan İmre, twitter hesabından paylaştığı bu fotoğrafla yaydı.

Van'da 9 çocuğunu mezun etti, şimdi sıra onda! - Resim : 2

 

İmre, annesinin ders çalıştığı fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak binlerce beğeni yağdı. 

Medyascope’tan Ferit Aslan'a konuşan Dr. Gürkan İmre,  “Annem bizimle ilgilenmekten kendisine vakit bulamadı. Bizler büyüyüp meslek sahibi olunca şimdi torunu Zeynep’ten okuma yazma öğreniyor” dedi.

"Bu çocuklardan üçü doktor oldu"

“Annem erken yaşta evlenmiş, 10 çocuk doğurmuş. Bu çocuklardan üçü doktor oldu, dördü öğretmen, biri mühendis ve biri hemşire oldu. En küçük kardeşim ise halen lise eğitimini sürdürüyor. Annem Aslı İmre bizimle ilgilenmekten kendisine vakit bulamadı. Şimdi torunu Zeynep’ten okuma yazma öğreniyor” dedi.

 

“Köyde ortaokul olmadığı için yatılı okuduk”

Gürkan İmre, ilkokulu kardeşleriyle birlikte köyde okuduklarını ve yaz tatillerinde inşaatlarda çalışan babaları Celal İmre’ye yardım ettiklerini anlattı: “Okulda çocuklar genelde haziran tatilini iple çekerler ama biz inşaatta çalıştığımız için haziranın gelmesini hiç istemezdik. Eylül ayında okulların açılmasını dört gözle beklerdik. Köyde ortaokul olmadığı için yatılı okuduk. Ben kardiyoloji uzmanı, bir kardeşim psikiyatri uzmanı ve diğer kardeşim aile hekimi olarak çalışıyoruz. Bir erkek kardeşim mühendis oldu, beş kız kardeşimden dördü öğretmen biri de hemşire olarak hayatını sürdürüyor.”

Van'da 9 çocuğunu mezun etti, şimdi sıra onda! - Resim : 4

"Defterlerimizden ve kitaplarımızdan harfleri tanıyordu"

Köyde yaşayan annesi Aslı İmre’nin 60 yaşında okuma yazmayı torunundan öğrenmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten İmre, “Annem bizim defterlerimizden ve ders kitaplarımızdan harfleri tanıyordu ama bir araya getirip cümle kuramıyordu. Şimdi torunundan bunları öğreniyor. Biz kardeşler olarak kendisi ile ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.