Van'da yakalandılar!.. Biri serbest diğeri tutuklandı!

Van'da 10-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olmak üzere yasadışı yollardan yurda giriş yapan toplam 1.535 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca göçmen kaçakçılığı yapan M.D. ve U.K. isimli 2 şüpheli şahsın yakalandığı bildirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yakalanarak gözaltına alınan M.D. ve U.K. isimli 2 şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte çıkarıldığı adli makamlarca U.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, M.D. nin ise tutuklandığı bildirildi.

Van'da yakalandılar!.. Biri serbest diğeri tutuklandı! - Resim : 1

Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle...

"İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından,  İlimiz merkezinde ve İlçelerimizde "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti"  yapan şahıs/şahısların deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

10-18 Temmuz 2019 tarihleri arasında Müdürlüğümüz Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlükleri, Gevaş, Gürpınar ve Özalp İlçe Emniyet Amirlikleri ile Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü Görevlilerimizce; Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu olmak üzere toplam (1.535) yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen ile  göçmen kaçakçılığı yapan (M.D.) ve (U.K.) isimli (2) şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yakalanarak gözaltına alınan (M.D.) ve (U.K.) isimli (2) şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakıyla birlikte çıkarıldığı adli makamlarca (U.K.) Adli Kontrol Şartıyla Serbest, (M.D.) ise tutuklanmıştır.

Kaçak Göçmen şahıslar ise gerekli işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Van Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde Halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü olayının önlenmesine yönelik olarak çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."