Volkan Demirel, Alman basınına içini döktü! Hatayaspor, Fenerbahçe ve deprem için konuştu

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Alman basınına verdiği demeçte geçmişte Bayern Münih’te oynamak istediğini dile getirirken Mesut Özil için, “Mesut, Fenerbahçe'ye geldiğinde çok büyük beklentiler vardı. Maalesef beklenen performansı gösteremedi ve Fenerbahçe ondan yararlanamadı” dedi. Demirel, Fenerbahçe teknik direktörlüğü için, “Her zaman Fenerbahçe için çalışmak isterim” ifadesini kullandı.

Volkan Demirel, Alman basınına içini döktü! Hatayaspor, Fenerbahçe ve deprem için konuştu

Hatayspor’un Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ligden çekilmesi sonrası Volkan Demirel, depremzedelere yardım etmek için futbolun gücünü kullanmak için çabalıyor. Bu kapsamda Almanya’ya giden ve kulüplerle maç organize etmek için görüşmeler yapan Demirel, Alman basınından Alman basınından Sport1'e açıklamalarda bulundu.

“BEN BURAYA PARA BAĞIŞLAMAK İSTEMİYORUM, BURADAKİ ÇOCUKLARIN SORUNLARI İLE İLGİLENMEK İSTİYORUM”

Almanya’daki temaslarından bahseden Demirel, “Fenerbahçe'nin eski kalecisi olduğum için var olan popülerliğimi kullanarak Borussia Dortmund, Bayern Münih, Schalke 04, Fortuna Düsseldorf, Mainz, Köln gibi Alman kulüplerinin yetkilileri ile görüşüp bazı maçlar organize edebiliriz diye düşündüm. Mainz bizi ilk günden beri destekledi. Ben buraya para bağışlamak istemiyorum, buradaki çocukların sorunları ile ilgilenmek istiyorum. Bunu da kendim için yapmıyorum. Dortmund ve Düsseldorf yetkilileri ile çok pozitif görüşmelerimiz oldu" dedi.

Volkan Demirel, Alman basınına içini döktü! Hatayaspor, Fenerbahçe ve deprem için konuştu - Resim : 1

“MERSİN'DE OYNAYACAĞIZ ÇÜNKÜ HATAY'DA OYNAMAMIZ İMKÂNSIZ”

Gelecek sezon hakkında konuşan Demirel, "Takımım ligden çekildi ve gelecek sezon yeni bir takım oluşturmak zorundayız. Mersin'de oynayacağız çünkü Hatay'da oynamamız imkânsız. Bayern yetkilileri ile de görüştüm. Halil ve Hamit Altıntop bana çok yardımcı oldu. Dortmund'da da Nuri Şahin çok yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

“O MAÇIN OYNANDIĞI GÜN HAYATIMDAKİ SON MUTLU GÜNDÜ”

Deprem felaketi sonrası yaşananlara değinen Volkan, "Depremi bütün ailem hissetti. Kasımpaşa maçı sebebiyle o gün Hatay'dalardı. O maçın oynandığı gün hayatımdaki son mutlu gündü. Ertesi sabah her şeyi kaybettik. Tanıdığım çok fazla insan hayatını kaybetti. Çocuklarımı da kaybedebilirdim. Hayatta kaldığımız için şanslıyız. Bazı çalışanlarımız enkazın altından saatlerce çıkamadı. Büyük kızım hala olanların etkisini atlatamadı" dedi.

“ESKİ NEŞEMİ BİR DAHA HİÇBİR ZAMAN GERİ KAZANAMAYACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Deprem felaketi öncesi oynanan maçta gol atan Atsu hakkında konuşan Demirel, "Atsu'nun attığı gol ile maçı kazandığımız gün her zaman hayatımın en mutlu günü olarak kalacak. Ertesi gün yaşadığımız deprem sonrası o eski neşemi bir daha hiçbir zaman geri kazanamayacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

“SON MAÇTA GOLÜNÜ ATTI ANCAK SONRASINDA MAALESEF ARAMIZDAN AYRILDI”

"Christian Atsu harika bir insandı” diyen Demirel, “Bir gün elinde zarflarla idmana geldi ve ona 'Hayırdır, evleniyor musun?' dedim. Yılbaşı sebebiyle bütün çalışanlara küçük bir hediye vermek istediğini söyledi. Para onun için hiçbir zaman önemli değildi. Christian her zaman oynamak istedi. Sağlıklı olduğu zaman da oynadı zaten. Oynadığı son maçta golünü attı ancak sonrasında maalesef aramızdan ayrıldı. Hepimiz onu çok seviyorduk ve bu kadar harika bir insanı kaybetmek kolay değil (Ağlayarak). Christian ve sportif direktörümüz her zaman bizimle olacak" ifadelerini kullandı.

“FUTBOLCULUK DÖNEMİMDE ÇOK HATA YAPTIM”

Futbolculuk döneminde hatalar yaptığını dile getiren Demirel, "Futbolculuk dönemimde çok hata yaptım ancak her hatamdan bir şeyler öğrendim. Bir kaleci olarak rakip takımların en sevdiği oyuncu değildim elbette. Bazı insanlar ile iyi anlaşamadık ama ben kimseyi kışkırtmadım. Yaşanan çoğu şey kazanma hırsımdan dolayı yaşandı. Eğer birileri tarafından yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ancak beni bugün olduğum kişi haline getiren şeyler bunlardı" dedi.

Volkan Demirel, Alman basınına içini döktü! Hatayaspor, Fenerbahçe ve deprem için konuştu - Resim : 2

“DAUM’UN KANSERİ YENECEĞİNE ŞÜPHEM YOK”

Eski Teknik Direktörü Christoph Daum hakkında konuşan Demirel, "Christoph Daum beni Fenerbahçe'nin birinci kalecisi yapan hocaydı. Bana genç yaşımda formayı verdi. Ona acil şifalar diliyorum. Zihinsel olarak çok güçlü bir insandır, kanseri yeneceğine şüphem yok. Beni destekleyen tüm hocalarımın kalbimde yeri vardır ancak özellikle birini söylemem gerekirse Daum'u söylerim. Ona çok şey borçluyum" dedi.

“TABİİ Kİ BAYERN'DE OYNAMAYI ÇOK İSTERDİM”

Oyuncuyken Bayern Münih'te oynamayı çok istediğini ifade eden Volkan Demirel, "Oyuncuyken Bayern Münih menajerimle temasa geçmişti. Tabii ki Bayern'de oynamayı çok isterdim. Manuel Neuer'i Schalke döneminden beri tanıyorum. Hastalığını atlatıp yeniden Bayern'in 1 numarası olacaktır. Bazı kaleciler sadece kaleci değildir, Neuer de onlardan biri. Eğer o kadrodaysa, o oynar. Tıpkı Buffon gibi" sözlerini sarf etti.

MESUT ÖZİL’İN NEDEN FAYDALI OLAMADIĞINI AÇIKLADI

Son olarak Mesut Özil hakkında konuşan Demirel, "Mesut Özil'in futbol yeteneklerini anlatmamıza gerek yok ancak kariyerinizin sonuna geldiğinizde artık eski haliniz gibi olmuyorsunuz. Mesut, Fenerbahçe'ye geldiğinde çok büyük beklentiler vardı. Maalesef beklenen performansı gösteremedi ve Fenerbahçe ondan yararlanamadı. Biraz içine kapanık bir insan ama herkes kendi hayatından sorumludur sonuçta. O dönemde çok fazla sakatlık yaşadı ve onun en büyük sorunu hiçbir zaman tam anlamıyla sağlıklı olmamasıydı. Mesut'u çok seviyorum ve hayatında mutluluklar diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Volkan Demirel, Alman basınına içini döktü! Hatayaspor, Fenerbahçe ve deprem için konuştu - Resim : 3

“FENERBAHÇE BENİM HAYATIM”

Demirel, "Bir gün Fenerbahçe'de çalışmak ister misiniz?" sorusunu şu yanıtı verdi:

"Benim Fenerbahçe'de teknik direktör olmama gerek yok, ben zaten Fenerbahçe'nin kendisiyim! Tabii ki böyle bir görev bana gelirse gurur duyarım. Fenerbahçe benim hayatım."

“FENERBAHÇE BENİM AİLEM, BENİ BEN YAPAN KULÜP”

Fenerbahçe'nin hayatında çok büyük bir yere sahip olduğunu söyleyen Demirel, "18 yıl boyunca kaledeydim ve 2 yıl da yardımcı antrenörlük yaptım. Daha sonra da eğer bir gün Fenerbahçe'de çalışırsam tecrübeli bir teknik direktör olarak çalışmak istediğim için ayrıldım. Fenerbahçe benim ailem, beni ben yapan kulüp. Her zaman Fenerbahçe için çalışmak isterim." dedi.