Whatsapp’a yeni özellik resmen duyuruldu! Üç yeni özelliği kullanıma sundu! Daha fazla kontrol imkanı sunacak

Milyonlarca kişinin kullandığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özelliğini duyurdu. Meta, WhatsApp uygulamasında bugünden itibaren "Gruplara" ek olarak, kullanıcılara ve grup yöneticilerine daha fazla kontrol imkânı tanıyan "Topluluklar" özelliğinin kullanıma açıkladı. Ayrıca, daha geniş kitleleri bir araya getirmeyi hedefleyen WhatsApp, 32 kişiye kadar görüntülü arama yapmaya ve 1.024 kullanıcıya kadar grup oluşturmaya imkan da tanıyacak.

Whatsapp’a yeni özellik resmen duyuruldu! Üç yeni özelliği kullanıma sundu! Daha fazla kontrol imkanı sunacak

Popüler mesajlaşma ağı WhatsApp’a yenilikler gelmeye devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, WhatsApp'ın yeni "Topluluklar" özelliği sayesinde WhatsApp içinde alt grup sohbetlerine de sahip olan büyük topluluklar oluşturulabilecek ve topluluğun tamamına gönderilen duyurular kolayca okunabilecek.

Kullanıcılar da karar verme yetkisine sahip olacak

"Topluluklar" özelliği aynı zamanda yöneticilere de daha geniş kontrol imkanları sunuyor. Topluluk üyelerine gönderilen duyuru mesajlarını belirlemenin yanı sıra yöneticiler, "Topluluklar"a dahil edilecek gruplara ve kullanıcılara da karar verme yetkisine sahip olacak.

 Ayrıca, daha geniş kitleleri bir araya getirmeyi hedefleyen WhatsApp, 32 kişiye kadar görüntülü arama yapmaya ve 1.024 kullanıcıya kadar grup oluşturmaya imkân tanıyacak.

Anket geliyor

Bir süre önce, bazı beta test kullanıcılarına sunulan anket özelliği artık tüm WhatsApp kullanıcılarına sunuldu. Artık sohbetlerde herkes anket oluşturabilecek. Kullanıcılar, gerek bireysel gerek sohbetlerinde anket yaparak karşısındaki kişi ya da kişilerin fikrini daha işlevsel şekilde alabilecek. WhatsApp anketleri özellikle gruplarda yapılan oylamalar için işe yarayacak.