'Yağlı Direk Yarışı' ilgi odağı oldu

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Zonguldak'ta bir törenle kutlandı. Coşkulu kutlamada 'Yağlı Direk Yarışı' büyük ilgi gördü.

Ereğli Belediyesi 5 yıl aradan sonra Denizcilik ve Kabotaj Bayramını törenle kutladı. Törende deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılıp çeşitli yarışmalar yapıldı.

Etkinlik yüzme yarışıyla başladı, yağlı direk, halat çekme, kano ve kürek çekme gibi yarışlarla ile devam etti. Ancak kuşkusuz etkinliğin en çok ilgi çeken yarışı yağlı direkti.

Yarışmacılar yağlanan direğin ucuna asılı bayrağı almaya çalıştı. Direk üzerinde mücadele eden yarışmacıların o halleri izleyenleri güldürdü.

Zaman zaman tatsız anlarda yaşandı ancak çok sürmedi. Direk üzerinde suya düşen bir yarışmacı kısa süreli bilinç kaybı yaşadı. Ekiplerin müdahalesinin ardından etkinliğe devam edildi.

Yağlı direk yarışması yaklaşık 1,5 saat sürdü. Direğin ucundaki bayrağı alan yarışmacı büyük sevinç yaşadı. Birol Samat, 15 bin liralık ödülün sahibi oldu. Diğer yarışmacılar da çeşitli ödüllerle ödüllendirildi.