Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri!

Influencer ve Eczacı Selen Esener Tezman, yağlı ve karma ciltleri düzenleyecek maske tariflerini sizler için hazırladı. İşte, pratik ve doğal ev yapımı maske tarifleri…

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri!

Yağlı cilt, cilt çok fazla sebum ürettiği için oluşur. Sebum, cildi nemli tutan bir bileşiktir. Aşırı üretimin nedeni cildin yanlış nem dengesidir. Cilt sebum üretir ve kendini nemlendirerek dış etkenlere karşı bir savunma mekanizması oluşturur. Cildiniz yeterince nemli değilse, daha fazla sebum üretilecektir.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 1

Yağlı cildin en belirgin özelliği yağlı ve parlak görünmesidir. Ayrıca ne kadar temizleseniz de yüzünüz kirlenmeye devam edecektir. Yağlı bir cilde sahipseniz öncelikle cilt temizliğine çok dikkat etmeniz gerektiğini unutmamakta fayda var. Bu sayede cilt yüzeyinde biriken fazla yağı giderebilirsiniz. Yağlı cilt bakımı için özel olarak tasarlanmış yüksek nem ve su bazlı ürünler ile yağlı cildi kısa sürede kontrol altına alabilirsiniz. Doğru ürün ve uygulamalarla yağlı ciltler normal bir cilt tipine dönüştürülebilir.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 2

Yağlı ciltler için doğal maske tarifleri

Elma maskesi: Bu maske içeriğinde bulunan elma ve kayısı sayesinde cildinizin yağ dengesi düzelecek ve parlamalar son bulacak. Gerekli olan malzemeler ise 1 kırmızı elma ve 3 adet kayısı. Elma ve kayısıları bir kaba alarak suları çıkana kadar ezin. Kalan posayı temiz cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ılık su ile cildinizi temizleyip nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 3

Kil maskesi: Kil hem ciltte biriken fazla yağı hem de gözeneklerde birikmiş kirleri temizleyemektedir. Haftada 1 kere düzenli uygulayacağınız bu maske yağlanma için oldukça etkili. Gerekli olan malzemeler ise; 2 yemek kaşığı kil, 1 yemek kaşığı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı kadar biberiye yağı. Tüm malzemeleri bir kaba alarak kıvamlı bir hale gelene kadar karıştırın. Ardından temizlediğiniz cildinize sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Bol ılık su ile cildinizi arındırın.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 4

En yaygın cilt tipi karma cilttir!

Karma cilt, en yaygın cilt tipidir. Adından da anlaşılacağı gibi kişide iki farklı cilt özelliğinin görüldüğü bir tiptir. Karma cilt tiplerinde T bölgesi olarak da adlandırılan alın, burun ve çeneyi kaplayan bölge yağlı cilt gösterir. U bölgesi olarak da bilinen yanakları, gözleri ve çene altını kaplayan bölge normalden kuruya eğilimlidir.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 5

Karma cildin ayırt edici özelliği, T bölgesinin yağlılığı nedeniyle parlaması, U bölgesinin ise kurumaya meyilli olmasıdır. Karma bir cildiniz varsa bunu söylemek kolaydır ve cildinizin lekelere eğilimli olduğunu da bilmelisiniz. Bir yüz bölgesinde farklı özelliklere sahip alanlar olduğu için cilt bakımında iki bölgenizin ihtiyacını karşılayacak içeriklerin bir arada olduğu ürünleri tercih etmelisiniz.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 7

Karma ciltler için doğal maske tarifleri

Muz maskesi: Muzun içeriğinde bulunan magnezyum, potasyum, folik asit cildin nem dengesini düzenleme etkisine sahiptir. Gerekli olan malzemeler ise; çeyrek muz, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı tam yağlı süt.  Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımızı yüzünüze sürün ve 10 dakika kadar bekletin ardından ılık su ile cildinizi yıkayın. İhtiyacınıza göre haftada 1 ya da 2 olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 8

Yulaf maskesi: Yulaf maskesi ile cildinizde biriken kirleri arındırıp temiz bir cilde kavuşabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler ise; 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı sıcak su ve yarım limon suyu. Yulaf ezmelerini bir kaba alarak üzerine kaynar su ekleyin. Karıştırmaya devam ederken limon suyunu ekleyen. Temizlenmiş cildinize karışımı sürün ve 20 dakika bekletin. 20 dakika sonra cildinizi yıkayabilirsiniz.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 9

Portakal maskesi: Bu maske cildinizi temizleyip parlatacak. Bu maske için gerekli olan malzemeler; 1 portakal ve 2 yemek kaşığı lor peynir. Portakalı soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş portakalın üzerine lor peynirini ekleyin. Karışımı kıvamlı bir maske haline getirin. Yüzünüzde 20 dakika kadar bekletin ardından ılık suyla durulayın.

Yağlı ve karma ciltler için evde yapılabilecek maske tarifleri! - Resim : 10