Yeni Ercan Havalimanı açılıyor! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı'nın açılışı 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde açılacak. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Türkiye Yüzyılı sadece ülkemizi değil, yavru vatanı da kapsayan bir yüzyıl olacak" dedi.

Yeni Ercan Havalimanı açılıyor! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Lefkoşa'da yapımı tamamlanan Yeni Ercan Havalimanı bugün açılıyor. Ercan Havalimanı’nın açılışı, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü olan yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Yeni Ercan Havalimanı açılıyor! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak - Resim : 1

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki törene katılacak. Çelenk bırakma, saygı duruşu ve Anıt Özel Defteri'nin imzalanmasının ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Resmi Töreni için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'na geçilecek.

YENİ PİST 3 BİN 100 METRE

Yeni havalimanı daha fazla yolcu kapasitesine sahip olurken daha geniş ve ferah sosyal alanlarla hizmet verecek. 2 bin 755 metrelik mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metrelik yeni piste kavuşan havalimanı, her model yolcu uçağının kullanımına müsait hale gelecek.

Yeni Ercan Havalimanı açılıyor! Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak - Resim : 2

30 UÇAKLIK PARK ALANI

9 körük, 21 de açıkta olmak üzere toplam 30 uçaklık park alanı bulunan Ercan Havalimanı, 1500 araç kapasiteli kapalı otoparkı ve son teknoloji yeni donatılarıyla hizmet sunacak. Havaalanı, turizme ve ekonomiye de önemli katkı sağlayacak.