Yeni kabinede kimler olacak? Kulislerde hangi isimler öne çıkıyor? Hacı Yakışıklı'dan tv100 canlı yayınında kabine kulisi!

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Şimdi Konuşalım'da Hacı Yakışıklı, yeni kurulacak cumhurbaşkanlığı kabinesiyle ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Akademisyen Ufuk Uras, tv100.com Yazarı Hacı Yakışıklı, Siyasal İletişimci Ferhat Murat; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'ın konuğu oldu. Seçimlerinen ardından kurulacak cumhurbaşkanlığı kabinesi programda masaya yatırıldı.

Hacı Yakışıklı'nın açıklamaları şu şekilde;

"CUMHURBAŞKANI’NIN DA 5 YIL BOYUNCA DEĞİŞTİRMEYECEĞİ BİR KABİNE KURMASI BEKLENİYOR"
Geçen seçim Adalet, Hazine, Dışişleri, İçişleri Bakanları meclisten alınmıştı. Milletvekilliğinden istifa ederek bakan olmuşlardı. Mevcut bakanlar dışında milletvekilleri bakan olmayacak.  Kabinenin %90’ının değiştirilmesi öngörülüyor. Cumhurbaşkanı’nın da 5 yıl boyunca değiştirmeyeceği bir kabine kurması bekleniyor.

"MURAT KURUM’UN DA İSMİ DAHA ÇOK ‘İBB ADAYI OLUR MU?’ DİYE KONUŞULUYOR"
Hazine ve ticaret bakanlıkları yenilenebilir, bu güçlü gözüküyor. Tarım noktasında değişim olur. Mehmet Nuri Ersoy ve Fahrettin Koca alanlarında güçlü olduğu için bunlar da değişebilir. Murat Kurum’un da ismi daha çok ‘İBB adayı olur mu?’ diye konuşuluyor.

"HAKAN FİDAN VE İBRAHİM KALIN KONUŞULUYOR"
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Soylu ve Savunma Bakanı Akar’ın isimleri yoğun olarak konuşuluyor. Çavuşoğlu ve Soylu, parlamenter sistemde de bakandı. Hakan Fidan, İbrahim Kalın vs. konuşuluyor ama bunlar gönülden geçen isimler, bu isimlerin bakanlığa gelip gelmeyeceği bilinmiyor.