Yerel seçimde CHP'yle işbirliği yapılacak mı? İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan açıklama geldi

CHP ile İYİ Parti'nin yerel seçimlerde işbirliği yapacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Sayın Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Genel Başkanımızın kurultayımızda yeniden seçilmesi ile ilgili bir tebrik ve nezaket ziyaretiydi. Görüşmede ne yaklaşan yerel seçimler ne de iddialara ilişkin değerlendirme olmuştur. Sayın Davutoğlu da ziyaret etmişti. Bunun da içeriği bundan ibarettir." dedi.

Yerel seçimde CHP'yle işbirliği yapılacak mı? İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’dan açıklama geldi

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. GİK'te, genel seçim sonuçlarına ilişkin muhasebenin sürdürüldüğünü, bu konudaki eksiklerin irdelenmesine devam edildiğini belirten Zorlu, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde izlenecek stratejiyle ilgili de değerlendirme yapıldığını söyledi.

CHP İLE İŞ BİRLİĞİ İDDİALARI
İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapacağına yönelik iddialarla ilgili soru üzerine Zorlu, "Sayın Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretin amacı, Genel Başkanımızın kurultayımızda yeniden seçilmesi ile ilgili bir tebrik ve nezaket ziyaretiydi. Görüşmede ne yaklaşan yerel seçimler ne de iddialara ilişkin değerlendirme olmuştur. Sayın Davutoğlu da ziyaret etmişti. Bunun da içeriği bundan ibarettir." dedi.
 
"SEÇİM İŞBİRLİĞİ FARKLI BİR TARTIŞMA, FARKLI BİR BOYUT"
Yerel seçimlere yönelik başka bir soru üzerine Zorlu, "Şimdi biz, önümüzdeki süreçte yetkili kurullarımızla yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceğimizi değerlendiriyoruz. Genel Başkanımız, odak grup çalışmaları yapıyor. Yani milletvekillerimizden, teşkilat mensuplarımızdan, il başkanlarımızdan zaman zaman onların görüşlerine başvurmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bölgelere de gitmeye başlayacak Genel Başkanımız. Bizim için esas olan İYİ Parti'yi birinci parti yapmaktır. Hedefimiz, kendi kadrolarımızla, kuruluş felsefemizin bir gereği olarak milletimizin karşına çıkıp bu rekabette yer alabilmektir. Seçim işbirliği farklı bir tartışma, farklı bir boyut. Bu da yeri geldiğinde böyle bir gerekçe oluştuğunda yetkili kurullarımızca irdelenir, olup olmayacağına karar verilir." diye konuştu. 

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin seçimlere müstakil olarak gideceğine yönelik yorumlara ilişkin, "İttifak ve işbirliği olunca İYİ Parti'ye yönelen bu sorular, Cumhur İttifakı'nın üyelerine neden yönlendirilmiyor?" dedi.