Yerel seçimde deprem bölgesine ayrı uygulama

31 Mart'ta yapılması beklenen yerel seçimleri için açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıcı için 1 Ocak tarihini işaret etti.

Yerel seçimde deprem bölgesine ayrı uygulama

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim takvimini açıkladı. 

1 EKİM İTİBARİYLE...

Ahmet Yener, YSK’nın 1 Ekim tarihi itibarıyla seçmen listelerinin nüfus ve vatandaşlıktan alınacağını aktardı. Aynı zamanda Yener, seçim takviminin başlangıcı için 1 Ocak tarihini işaret etti.

İşte Ahmet Yener’in o cümleleri;

YSK olarak 1 Ekim itibarıyla seçmen listelerini biz nüfus ve vatandaşlıktan alacağız. Kanun uyarınca, 1 Ocak’ta başlayacak seçim takvimi ile listeler ilan edildiği zaman yapılacak işlemleri çıkaracağımız genelgelerle kamuoyuyla paylaşacağız

DEPREM BÖLGESİ İÇİN AYRI UYGULAMA

Seçim takvimi içerisinde nasıl ki 6 Şubat sürecinden sonra kurulumuz kolaylaştırıcı kararlar almış ise askı süresi içerisinde yine benzeri kolaylaştırıcı uygulamaları yapacağız. Deprem bölgesindekiler için rahatça adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi konusunda kurul kararıyla bir yol haritası çizeceğiz”