Yerli bomba imha robotu: Ertuğrul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Ekipleri'nin 'Ertuğrul Bomba İmha Robotu' ile temsili olarak içinde patlayıcı bulunan şüpheli bir pakete yaptıkları müdahale,  tv100 kameralarına kaydedildi.  işte o anlar…

Aselsan tarafından üretilen yerli ve milli 'Ertuğrul Bomba İmha Robotu' ile bugüne kadar İstanbul’da 150 şüpheli pakete müdahalede bulunuldu.

El yapımı patlayıcıları zorlu koşullar altında, güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirilmesi için tasarlanan 'Ertuğrul Bomba İmha Robotu" yaklaşık 85 kilo ağırlığında su geçirmeyen bir gövdeye sahip.

Aralıksız 4 saatin üzerinde çalışan ve yaklaşık 30 santimetreye kadar da su birikintisinden de geçebilen bomba imha robotu, -20 ile 69 santigrat derece sıcaklık aralığında çalışabiliyor.

Bomba İmha Uzmanı Polisler, 'Ertuğrul’un ön ve arka kısmında bulunan yol görüş, nişan ve kıskaç kameralarından, şüpheli paketleri yüksek çözünürlükte gerçek zamanlı olarak kontrol konsolundan izliyor, kayıt alabiliyor.

Polislerin konsol üzerinden ‘Ertuğrul’un şüpheli pakete güvenli mesafeden yaptığı inceleme sonrası, özel kıyafetli bir uzmanda paketi incelemeye gidiyor.

Bu kontrol de de amaç imha olmamış ikinci bir düzenek varsa bunu etkisiz hale getirmek.

Vatandaşların güvenliği için canları pahasına görev yapan bomba imha uzmanları her görev bittiğinde arkadaşlarına baş parmaklarıyla olumlu işareti yapıyor.

Bu işaret operasyonun tamamlandığını gösteriyor. Ancak Bomba Uzmanı Polisler için tek gerçek ise şu sözde anlam kazanıyor.