Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı haftası başladı mı? 2021 Yerli Malı Haftası hangi günler kutlanıyor?

Her yıl Aralık ayının belirli günlerinde kutlanan Yerli Malı haftası başladı mı? Okullarda kutlanan bu özel hafta merak konusu oldu? Yerli Malı haftası başladı mı? Öğrenciler internet üzerinden araştırmaya başladı. 2021 Yerli Malı Haftası hangi günler kutlanıyor? İşte detaylar...

Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı haftası başladı mı? 2021 Yerli Malı Haftası hangi günler kutlanıyor?

1946 yılından bu yana yerli tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak amacıyla kutlanan Yerli Malı haftası ne zaman? Öğrencilerin evlerinden yemek yaparak okullarına götürdükleri bu özel günün ne zaman başlayacağı veya başladığı merak ediliyor. "Yerli Malı haftası başladı mı?" sorusu gündemde. Yerli mallara kullanımı özendiren bu haftanın hangi günlerinde kutlandığı ise merak edilen bir diğer konu. "2021 Yerli Malı Haftası hangi günler kutlanıyor?" aramaları yapılıyor. 

Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı haftası başladı mı? 2021 Yerli Malı Haftası hangi günler kutlanıyor? - Resim : 1

Yerli Malı Haftası ne zaman?

İlk olarak 1946 yılında kutlanan Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık'ta gerçekleşiyor. Yerli malı tüketimi artırmak, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemini vurgulamak için kutlanan yerli malı haftası, 2021 yılında da 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor. 

Öğrencilerin evlerinden annelerinin babalarının yaptığı lezzetli yemekleri okula götürüp yerli malına kullanımının önemine dikkat çektikleri bu haftada, en çok eğlenen kesim tabi ki öğrenciler oluyor. Bir yandan okula götürdükleri bu yemekleri yiyorlar, diğer yandan oyunuclar oynuyorlar, etkinlikler yapıyorlar. 

Yerli Malı haftası nasıl ortaya çıktı?

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlandı. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.

Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

 Yerli malı haftası mesajları ve sözleri

* Ak akçe kara gün içindir.

* Ayağını yorganına göre uzat.

* Damlaya damlaya göl olur.

* Har vurup, harman savurma.

* İşten artmaz, dişten artar.

* Bugünün işini yarına bırakma.

* Güvenme varlığa, düşersin darlığa.

* Sakla samanı, gelir zamanı.

* Tutumlu olan kimse fakir olmaz.

* Cennetin kapısını cömert açar.

* Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti.

* Ekmek olmayınca, yemek olmaz.

* Gençlikte taş taşı, ihtiyarlıkta ye aşı.

* Yerli malı Türk'ün malı, her Türk onu kullanmalı