Yıkılan binadan şans eseri sokağa savruldu! 4 kişiyi kurtaran cep telefonu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, deprem esnasında yıkılan binanın balkonundan şans eseri sokağa savrulan cep telefonu 4 kişinin kurtarılmasını sağladı.

Yıkılan binadan şans eseri sokağa savruldu! 4 kişiyi kurtaran cep telefonu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, Niyazi Mısri Mahallesi'ndeki Mazıcı Apartmanı'nda yaşanan olay duyanları hayrete düşürdü. 7.7’lik ilk deprem esnasında yıkılan binanın balkonundan sokağa savrulan cep telefonunu açan bir kişinin haber vermesi üzerine, bir aileden 4 kişi kurtarıldı.

Yıkılan binadan şans eseri sokağa savruldu! 4 kişiyi kurtaran cep telefonu - Resim : 1

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından Malatya'da yıkık-ağır hasarlı bina sayısı 5 bin 578 olarak tespit edildi. ‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerden etkilenen Malatya'da, Niyazi Mısri Mahallesi'ndeki Mazıcı Apartmanı çöktü.

Yıkılan binadan şans eseri sokağa savruldu! 4 kişiyi kurtaran cep telefonu - Resim : 2

Çökme anında evin balkonundan dışarı savrulan cep telefonu, hayat kurtardı. Ekin ailesine ulaşmak isteyen akrabaları, aradığı telefonu açan yabancı uyruklu bir kişinin binanın çöktüğünü söylemesi üzerine bölgeye gitti. Aile fertleri, enkaz altında kalan 4 yakınını enkazdan sağ olarak çıkarmayı başardı.

Yıkılan binadan şans eseri sokağa savruldu! 4 kişiyi kurtaran cep telefonu - Resim : 3

Eşi, iki kızı ve oğlu Muhammed ile enkaz altında kaldıklarını belirten İlhami Ekin (58), depremde oğlu Muhammed’i (18) kaybettiklerini kaydetti. Ekin ailesinin Battalgazi Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri devam ediyor.