Yılbaşında kar yağacak mı? 31 Aralık gecesi kar yağacak iller

Yılbaşı gecesi kar yağar mı diye merak edenlere Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yanıt niteliğinde bir açıklama geldi. Meteoroloji yayınladığı haftalık tahmin raporunda 31 Aralık gecesi kar yağacak illeri sıraladı. Açıklamaya göre yurdun büyük bölümü yeni yıla kar değil yağmurla girecek.

Yılbaşında kar yağacak mı? 31 Aralık gecesi kar yağacak iller

Meteoroloji'den gelen son gelen rapora göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de 31 Aralık Cuma akşamı kar yağışı beklenmiyor. Ancak yurdun doğu kesimleri ise yoğun olarak kar yağışı alacak. Yurt genelinde hava sıcaklıkları artarken iç bölgelerdeki kar yağışı ise doğuya kayacak. Yurdun batı kesiminde ılık bir hava hakim olacak, doğuda kar etkisini gösterirken, yurdun kalan ağırlıklı bölümü sağanak yağışlı olacak. 

Yılbaşında kar yağacak mı? 31 Aralık gecesi kar yağacak iller - Resim : 1

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günler için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre 26 Aralık ve 1 Ocak tarihleri arasında hava sıcaklıkları ülke genelinde artarken hafta boyunca Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin 3 ile 5 derece üzerinde olacak. Diğer kesimlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyretmeye devam edecek.

Haftalık Hava Durumu