Yıldız futbolcu, maç için geldiği ülkeden Rusya’ya kaçtı! Kulüp gözünün yaşına bakmadı

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk, takımın Belçika’daki kampından Rusya’ya kaçan Oleksandr Rosputko'nun sözleşmesini feshettiğini duyurdu.

Yıldız futbolcu, maç için geldiği ülkeden Rusya’ya kaçtı! Kulüp gözünün yaşına bakmadı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Rus takımları Avrupa kupalarından men edilirken Ukrayna takımları ise Belçika ve çevre ülkelerde maçlarını oynuyor. Bu doğrultuda Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile yarın oynayacağı maç öncesi Belçika’ya giderken çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Yıldız futbolcu, maç için geldiği ülkeden Rusya’ya kaçtı! Kulüp gözünün yaşına bakmadı - Resim : 1

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Kulüpten yapılan açıklamada takımın kadrosunda yer alan futbolculardan Oleksandr Rosputko'nun sözleşmesinin feshedildiği kaydedildi. Yapılan açıklamada, "Takıma dönmemesi ve sözleşmesinin yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddetmesi nedeniyle Shakhtar FC, futbolcu Oleksandr Rsputko ile sözleşmeyi feshetti" denildi.

Yıldız futbolcu, maç için geldiği ülkeden Rusya’ya kaçtı! Kulüp gözünün yaşına bakmadı - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Ukraynalı stoper Belçika’nın bu şehrinde 4 Ekim'de Antwerp'e karşı oynanan maçın ardından takım arkadaşlarıyla birlikte ülkesine dönmedi. Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Rosputko, İstanbul üzerinden Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya Federasyonu'na gitti.

Rusya'nın askeri işgalinin başlangıcından bu yana yürürlükte olan Ukrayna sıkıyönetim kanunu, askerlik çağındaki yetişkin erkeklerin açık bir gerekçe olmaksızın ülkeyi terk etmelerine izin vermiyor.

Rosputko aslen doğu Donetsk bölgesinde bulunan ve Rusya tarafından işgal edilen Gorlivka kasabasından. Shakhtar, o bölgenin başkentinde bulunuyordu, ancak Rus yanlısı ayrılıkçıların 2014 yılında bölgede isyancı bir cumhuriyet ilan etmesinden sonra şehri terk etti.

Yıldız futbolcu, maç için geldiği ülkeden Rusya’ya kaçtı! Kulüp gözünün yaşına bakmadı - Resim : 3

BABASI RUSYA’DA OLDUĞUNU DOĞRULADI

Ukrayna medyasına açıklamalarda bulunan Rosputko'nun babası, oğlunun Rusya'da olduğunu doğruladı, ancak Ukrayna'da çıkan söylentilerin aksine siyasi sığınma talebinde bulunduğunu yalanladı.

Futbolcunun babası Yuri Rosputko, "Şu anda Sashko'nun (Oleksandr'ın kısaltması) Shakhtar'dan kaçmasının nedenini söyleyemem " dedi ve nedenini açıklamadan oğlunun "Rusya'da daha güvende olacağını" ekledi.