Büyükerşen'den İYİ Partili Hatipoğlu hakkında çok konuşulacak iddia: Deprem bölgesindeki bir şehrin müteahhitliğini yapmak için siyasete girdi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun Kahramanmaraş depreminin vurduğu şehirlerden birinin müteahhitliğini üstlenmek için siyasete girdiğini öne sürdü. Hatipoğlu iddiaya ilişkin "Kesinlikle öyle bir şey yok. Deprem konutlarıyla ilgili konuyu bu konuya nasıl bağdaştırdığınızı ben anlamadım. Bunu söyleyenler ispat ederlerse ben bugün istifa etmeye hazırım. "dedi.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, gazeteci Barış Yarkadaş, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Yayına bağlanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı. Yeni dönemde Eskişehir'e ne verebilir?" sözleri üzerine açıklamalarda bulundu. Büyükerşen, Hatipoğlu'nun siyasete girme nedeniyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ BİR ŞEHRİN MÜTEAHHİTLİĞİNİ YAPMAK İÇİN SİYASETE GİRDİ" İDDİASI
Büyükerşen, Hatipoğlu hakkında "Söylentiler çok. Kendisi deprem bölgelerindeki bir şehrin müteahhitliğini yapmak için siyasete girdiği yolunda tanıyanların söylediği sözler var. Ben bahsetmiyorum, halk bahsediyor. Ne derece doğrudur bilmiyorum." dedi.

NEBİ HATİPOĞLU'NDAN İDDİAYA YANIT
Yarkadaş'ın "AK Parti ve MHP’ye yeşil ışık yakmanızın arkasında pimapen şirketi sahibi olmanızın ve deprem konutları için buraya bir teklif vermenizin gerekçesi mi yatıyor?" sorusu üzerine Hatipoğlu "Deprem konutlarıyla ilgili ben bir iş yapmam. Bunları duyunca bana komik geliyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. Deprem konutlarıyla ilgili konuyu bu konuya nasıl bağdaştırdığınızı ben anlamadım çünkü deprem konutlarıyla ilgili devletle bir iş yapmam, benim şirketimin çoğu ihracata çalışır. Bunu söyleyenler ispat ederlerse ben bugün istifa etmeye hazırım, bunu söyleyenler ispat edemezse istifa etmeye hazır mı? Ben ufak işlerle ilişkim yok. Benim yaptığım işlerin boyutu herhalde arkadaşlar bilmiyor. Bunlar bizim yüzdüğümüz okyanuslarda çok ince bir akarsu bile olamaz." yanıtını verdi.