Yılmaz Büyükerşen tv100'de konuştu: İYİ Partili Nebi Hatipoğlu benden para yardımı istedi!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programında İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'yla ilgili "Eskişehir Futbol Takımı o maalesef şimdi perişan halde. Onu kurtarmak amacıyla benden yardım aldı ama bana verdiği sözlerini tutmadan milletvekili oldu. Nebi Bey benden para istedi. İstasyonu resmi olarak almadan kiraya verdi." dedi. Hatipoğlu iddiayla ilgili "Benzin istasyonunu valilik verdi, belediyeden almadık" ifadelerini kullandı

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, gazeteci Barış Yarkadaş, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Aksoy Araştırma Başkanı Ertan Aksoy, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yayına bağlanan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'deki 'değişim' tartışmaları ve yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.

KURT'UN "ESKİŞEHİR'İ DE KAYBEDEBİLİRİZ" SÖZLER,
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yerel seçimlerle ilgili "Eskişehir de bile kaybedebiliriz" sözleri üzerine Büyükerşen'in "Bu laflar sürdürülebilir provokasyondur. Hem içeriden hem de dışarıdan CHP'ye ağır bir saldırı var. Tek dertleri de CHP'yi bölmek. CHP'yi bölmeye çalışmak kalleşliktir." açıklaması yapması programda masaya yatırıldı. 

Büüykerşen'in açıklamaları şu şekilde:

"ESKİŞEHİR'İ BİR SÜRE KİMSE KAYBETTİREMEZ"
- Eskişehir'i bir süre kimse kaybettiremez. Eskişehir seçmeni çok entellektüel, çok aklı başında, partizanlıktan ve particiliğin kötü örneklerinden de nefret eder. 

YENİ DÖNEMDE ADAY OLACAK MI?
- Aslında ben şimdi içinde bulunduğum büyükşehir belediye başkanlığı görevimi bile yapmıyor olacaktım, bitirmek ayrılmak istemiştim fakat halk ve CHP çok ısrar etti. Zaten siyasete de rahmetli Ecevit’in ısrarıyla girdim. 5 dönemdir siyasetteyim, her dönemde oylarım yükseldi. Yaşım 80'inin üzerinde. Ben 25 yaşındayım ama nüfus kağıdında 86 yazıyor. 

"TEPEM ATTI"
Aday olmamaya karar vermiştim, birileri gelsin değişsin demiştim. Fakat Kazım'ın beyanatını ortaya koyunca 'Kemal Bey değişsin' diyor. Birden tepem attı. Halbuki öyle değildi bizim durumumuz. Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyesi arasında benim için bir 'miras' kavgası var diyorlar. Ben büyükşehire aday olmazsam kim büyükşehire aday olacak? İkisinden birisi. Bu ayrıcalıklar başladı CHP içerisinde. Benim de buna çok canım sıkılıyordu. Aday olmamaya karar vermiştim ama 'şimdi aday olacağım' dedi.

"İYİ PARTİLİ HATİPOĞLU BENDEN PARA YARDIMI İSTEDİ"
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı. Yeni dönemde Eskişehir'e ne verebilir? Seçimde CHP'den sadece köstek gördük. Her alanda nobran tavırla karşılaştık. CHP-İYİ Parti işbirliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. O yüzden, bence Eskişehir'de partimiz, AKP-MHP adayına desteklerse sonuç tartışmasız galibiyet olur ve Eskişehir için de hayırlısı budur." sözleriyle ilgili Büyükerşen "Bir hatası vardı. Eskişehir Futbol Takımı o maalesef şimdi perişan halde. Onu kurtarmak amacıyla benden yardım aldı ama bana verdiği sözlerini tutmadan milletvekili oldu. Bende Eskişehirspor'u kurtaracaksan benim bir şartım var: Benim belediye olarak kiraya vereceğim veya tahsis edeceğim bir gelir kaynağını yabancı futbolcu almak için değil mevcut futbolcularla takımının yönetilmesi için harcama yapmasını istedim. Nebi Bey benden para istedi." diye konuştu.

"SÖZÜNDE DURMAYAN İNSAN BENİM İÇİN FEVKALADE BÜYÜK BİR SORU İŞARET TAŞIR"
Sözlerini sürdüren Büyükerşen "Dahasını söyleyeyim. Eskişehir spor için bir benzin istasyonunu istedi. Bunlar 2-3 sene önce oldu. "senle yazılı anlaşma yapacağız, bir kontrol edeceğiz. Sattığın günlük hasılat bankaya yatırılacak, o hesaptan anca kulübün maçları için gerekli harcamaları yapabilirsin, oyuncu transferi için milyonları aktaramazsın" dedim. Nebi Bey 'varım' dedi ama o gece benden ayrıldıktan sonra yazılı anlaşma olmadan kiraya verdi. İstasyonu resmi olarak almadan kiraya verdi. Sözünde durmayan insan benim için fevkalede büyük bir soru işaret taşır. Meselenin arka planı karışık. Bu çıkışı aceleciliğine veriyorum. İYİ Parti'nin Sözcüsü Kürşad Zorlu basına "doğayı, çevreyi rant uğruna katleden anlayıştan sıyrılmak zorundayız. Biz tüm gücümüyle Kılıçdaroğlu'nun kazanması için çaba sarfettik. 

NEBİ HATİPOĞLU'NDAN İDDİAYA YANIT
Büyükerşen'in iddiasına Hatipoğlu "Benzin istasyonu meselesi şöyle: 2008 yılında kulübü devraldığımızda kulübü kalkındırmak için imkan arıyoruz. O zamanın valisi Kadir Bey, bize bir benzinlik yeri verdi. Valilikler, belediyeler kulüplere böyle yardımlar yapar. Buranın zaten benzinlik ruhsatı vardı, Yılmaz Hocanın açma ruhsatını vermesi lazımdı. Bizi bir iki ay süründürdü. Zorla, orayı hocam bir şekilde imzaladı. Biz bunu valilikten aldık, açma ruhsatını belediyeden aldık. Alpet benzinliğine 15 yıllığına kiralama hakkını sattık. Özel İdare'nin yetkisiyle verdik. Petrol istasyonu belediyenin değil, özel idarenin. Benim hiç kimseyle bir davalığım yok." diyerek yanıt verdi.