Yılmaz Vural’dan meslektaşı Jorge Jesus için olay sözler! Yaptığı hataları tek tek saydı, ders verdi!

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Fenerbahçe’deki son durumu değerlendirdi, Jorge Jesus hakkında çarpıcı sözler sarf etti. Vural,” Jesus benim Avrupa'da yapmış olduğum futbol eğitimini yapmış biri değil. Türkiye'ye geldi işte ne oldu? Jesus ne yapıyor? Her horoz kendi çöplüğünde öter. Olmuyor, bu kadara imkana rağmen” dedi. Vural, sarı lacivertli takımdan teklif gelmesi halinde vereceği kararı da açıkladı.

Yılmaz Vural’dan meslektaşı Jorge Jesus için olay sözler! Yaptığı hataları tek tek saydı, ders verdi!

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 27.haftasında konuk ettiği Beşiktaş’a 4-2 yenildi. Maçın ardından Teknik Direktör Jorge Jesus’un 3’lü savunma kurgusu ve çıkardığı kadro tartışma yaratmıştı.

Fenerbahçe ve Jorge Jesus’un durumunu Türkiye Gazetesi’nden Ferhat Kızıltaş'a değerlendiren Teknik Direktör Yılmaz Vural, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yılmaz Vural’dan meslektaşı Jorge Jesus için olay sözler! Yaptığı hataları tek tek saydı, ders verdi! - Resim : 1

Yılmaz Vural’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ben maalesef ismim Yılmaz Vural olduğu için Türkiye'de bu değeri göremedim.  Dünyada 37 sene çalışan bir hoca yoktur. Girip arşivlere baksınlar.  Ben bu kadar imkanlara rağmen başarıda zorlanan takımlara inanamıyorum. Jesus benim Avrupa'da yapmış olduğum futbol eğitimini yapmış biri değil. Türkiye'ye geldi işte ne oldu? Jesus ne yapıyor? Her horoz kendi çöplüğünde öter. Olmuyor, bu kadara imkana rağmen... En son aldırdığı oyuncu (Oosterwolde) 6 milyon euro. Bu kadar ayrıcalık olmaz." dedi.

‘JESUS'TA PSİKOLOJİK OLARAK AYRILMA DURUMU ORTAYA ÇIKTI’

Jorge Jesus Avrupa maçında Altay Bayındır ıslıklandı diye ‘Bir daha yaparsanız ben giderim’ demişti. Şimdi aynısını derbide ıslıklanan İrfan Can Kahveci için yapsa kaçı ‘kal’ der. O söz o zaman kabul görüyordu. Bu adam ne dese yeridir derlerdi. Sempatiyle bakılırdı. Dolayısıyla Jesus'un başlarda yaptıkları çıkışlara sempatiyle yaklaşıldı ama Türkiye'de her şey sonuca dayalı. Kazanamadığınız günlerde başka bir insan grubuyla karşılaşıyorsunuz.

Jesus'ta psikolojik olarak ayrılma durumu ortaya çıktı. Tribün sosyolojisini bilmezseniz, beklentileri ve onların isteklerini bilmezseniz bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Daha oturaklı kararla işi yönetmek önemli.

Jorge Jesus'a Türkiye'de hiçbir antrenöre tanınmayacak özgürlük Fenerbahçe'de verildi. Onun istediği oyuncular alındı. Mesela aldığı Bruma, adam piyasada yok. İtalya 2. Lig ekibi Parma'dan Oosterwolde alındı. Çok ciddi paralar ödendi.

Türkiye maalesef sonuca yönelik bir ülke. Yaptığınız doğrular sonuç varsa insanları ikna ediyor. Yoksa olumsuza dönüyor Jorge Jesus örneğinde olduğu gibi.

Yılmaz Vural’dan meslektaşı Jorge Jesus için olay sözler! Yaptığı hataları tek tek saydı, ders verdi! - Resim : 2

‘O YAPTIĞI DOĞRULAR KENDİ İSTİKRARSIZLIĞI OLDU’

Böyle olunca Jesus'a yapılan övgüler yergiye döndü. İşler tam terse döndü. Çünkü sonuç getirmedi.  Bakıyorsunuz 3'lü savunma ile oynadığı karşılaşmalarda 3 kez, 4'lü oynadığı zaman son 15 maçın 13'ünü kazanmış. Yani o yaptığı doğrular kendi istikrarsızlığı oldu. Görüldüğü gibi Fenerbahçe'nin 3 büyükler arasında yaptığı kadro mühendisliğinin doğru olmadığını gördük.  Bu transferlerle 'bu takımın şampiyon olması sıkıntılı' anlamı ortaya çıktı. 

TRANSFER ELEŞTİRİSİ

Fenerbahçe 2 tane stoper alamaz mı? deniyor. Hala beklerde problem var. Ferdi Kadıoğlu ve Osayi pozisyonunu kaybetti. Her yerde oynuyorlar. Pozisyonları belli olmayan kırma oyuncularla oynamaya başladı Jesus. Buralara takviye yapılabilirdi.

Yılmaz Vural’dan meslektaşı Jorge Jesus için olay sözler! Yaptığı hataları tek tek saydı, ders verdi! - Resim : 3

‘SAVUNMA SIKINTISI VAR’

Fenerbahçe ligde hücum oynayan bir takım ama kontra atak yediği zaman kalesinde gol görüyor. Demek ki bir savunma sıkıntısı var. Fenerbahçe'nin sağ ve sol bekleri o pozisyonun adamı değiller. Stoperleri çok iyi oynamıyor. Szalai kötü oynuyor. Bu savunma sorununu çözecek oyuncu yapısı yok. Orta sahasında oyunu yönetecek oyuncusu olmadığını söyledik. Valencia'nın dışında oynayan oyuncular hücumda beklenen performansı bir türlü gösteremedi." 

FENERBAHÇE’DEN TEKLİF GELİRSE CEVABI NE OLACAK?

Fenerbahçe’den teklif alırsa "Bu kadroyla başarılı olabilir misiniz?" sorusunu cevaplayan Yılmaz Vural, "İddiasız insan olmaz. Benim işim kötü giden şeyleri düzeltmek, böyle bir misyonum var. Ben sık sık söylüyorum.  Son nefesime kadar bu isteklerimden vazgeçmem. Ben kendimi buralara layık görüyorum. Ben yaşımla, eğitimimle, futbolun içinde yaptıklarımla kendimi buraları yönetebilecek kapasitede görüyorum. Buralarda olursak daha rahat çalışırım" ifadelerini kullandı.