Koronaya yakalanmıştı! Cimilli İbo yürek burktu

Koronavirüse yakalanan Karadenizli ses sanatçısı Cimilli İbo yoğun bakımdan çıktı. Cimilli İbo ismiyle tanınan İbrahim Özer son hali ise içler acısı...

Koronaya yakalanmıştı! Cimilli İbo yürek burktu

Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden birisi olan 'Cimilli İbo' cumartesi günü rahatsızlanarak Kocaeli’de bulunan Gölcük Devlet Hastanesi’ne gitmişti. Kontrol sırasında koronavirüs testi yaptıran Özer'in test sonucu pozitif çıkmıştı. 

 Hastaneye yatırılan ve böbrek yetmezliği de bulunan sanatçı, bir süre sonra durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınmıştı. 

Bugün de sanatçının tedaviye olumlu cevap verdiği ve yoğun bakımdan çıkarıldığı öğrenildi. 
Yoğun bakım sonrası bir video çekerek sevenlerine seslenen Özer, "Soranlara, herkese, bütün dostlara yoğun bakımdan çıktım. Durmak yok, yola devam" ifadelerini kullandı 

Sevilen sanatçının korona sürecinde oldukça yıprandığı ve çöktüğü görüldü. 

Peki Cimilli İbo Kimdir?

Müzisyen, Türk Halk Müziği Sanatçısı. Gerçek adı: İbrahim Özer. 1988, Trabzon doğumlu. Aslen Rize İkizdere Cimil Köyündendir. Cimilli lakabını köyünden dolayı almıştır. Çocukluğundan beri kemençe çalmayı, türkü söylemeyi çok sevdiği için sürekli evden kaçar, İzmir’deki veya İstanbul’daki akrabalarımın yanına giderdi. Bu yüzden okulu liseden terk etti.

Yaptığı espriler, farklı kişiliği ve tarzı ile büyük beğeni toplayan Cimilli İbo Türkü söylemeyi çok sevdiğini bu sebepten dolayı Lise eğitimini yarıda bıraktığını belirtmiştir.

Karadeniz müziği yapan sanatçıların artmasıyla, haliyle o yörenin yaşam biçimi de dikkat çekmeye başladı. Karadenizlilerin her daim hazır cevap olmaları, her konuda başarılı ve her yerde olmaları, Karadeniz dizilerinin artmasına vesile olunca, dizilerde rol almaya başladılar. Cibilli İbo da ‘İnadım İnat’ adlı bir dizide rol aldı.

Haftanın üç günü sahne alan Cimilli İbo, sanatçılara verilen değerin az olduğunun yanı sıra en büyük şikayetinin de korsancılık olduğunu söylemeden geçmiyor. Zaten 3. albümü ‘Hasretim Hepinize’ kasetinin kapağında, “Korsan kaset ve CD alanlara hakkımı helal etmiyorum.” diye, yazmasıyla şikayetini en güzel şekilde dile getirmiştir.