Yolu kapatıp drift attıkları görüntüleri 'İstanbul'u yakmaya geldik' yazarak paylaşmışlardı. 31 bin TL ceza kesildi, ehliyetlerine el koyuldu ve daha fazlası...

Ümraniye'de yolu kapayan bir düğün konvoyu tıkanan trafiğe aldırış etmeden drift atıp, o anları sosyal medyadan, 'İstanbul'u yakmaya geldik' notu ile paylaşmışlardı. O sürücülere binlerce TL ceza yağdı, ehliyetlerine el koyuldu. 5 kişi gözaltında.

Yolu kapatıp drift attıkları görüntüleri 'İstanbul'u yakmaya geldik' yazarak paylaşmışlardı. 31 bin TL ceza kesildi, ehliyetlerine el koyuldu ve daha fazlası...

Geçtiğimiz günlerde Üraniye'de yaşanan olayda, bir düğün konvoyu diğer insanları tehlikeye atmak pahasına, trafiği hiç umursamadan yolu kapatıp drift atmış, bu anları  sosyal medyada paylaşmıştı.

'İstanbul'u yakmaya geldik' notu ile paylaşılan görüntülerle ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalarda, konvoydaki araçların plakalarını ve araçları kullanan kişilerin kimliklerini tespit edildi.

Drift yaptığı belirtilen sürücüsü B.G'ye, Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri uyarınca 31 bin 296 lira cezai işlem uygulandı. Sürücü belgesine 60 gün süreyle el konulmasına karar verilen B.G'nin kullandığı araç da trafikten men edildi. Konvoyda trafiği tehlikeye düşürdüğü belirlenen 14 sürücüye de Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 1308'er lira ceza kesildi. 

5 GÖZALTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada,12 sürücünün trafği tehlikeye attığı belirlendi, 5 kişi gözaltına alınarak Çakmak Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Adreslerinde bulunamayan 7 sürücü için yakalama kararı çıkarıldı.