YouTuber Alper Rende, Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti’nde… Dudu, Alper Rende’yi gözü kapalı tıraş etti! Türkiye'de bir ilk oldu

Ünlü Berber Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne bu hafta Türk oyuncu, YouTuber ve sunucu Alper Rende konuk oldu. Rende, tv100 ekranlarında samimi açıklamalarda bulundu. Şükrü Dudu, Alper Rende'yi gözü kapalı tıraş etti. Sosyal medya platformu Vine'a çektiği videolarla tanınmaya başlandığını ifade eden Rende, "Dolayısıyla her hafta yeni ve farklı bir şey bulmak bir süre sonra insanı çıkmaza sürüklüyor. Ondan dolayı bir süre sonra bırakanlar oluyor. Başka sektöre geçiyorlar" dedi.

Ünlü Berber Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti'ne bu hafta Türk oyuncu, YouTuber ve sunucu Alper Rende konuk oldu.

ŞÜKRÜ DUDU GÖZLERİ KAPALI TIRAŞ ETTİ

Renkli konseptiyle ilgi ile takip edilen programda Şükrü Dudu, Alper Rende’yi gözleri tamamen kapalı tıraş etti Renkli anlara dakikalara sahne olan dakikalarda Şükrü Dudu ilk kez böyle bir şey yaptığı belirtti.

 

"VINE KAPANINCA ÇOK BÜYÜK BOŞLUĞA DÜŞTÜM"

Sosyal medyaya bir dönemin popüler video uygulaması 'Vine'a içerik çekerek başladığını belirten Alper Rende, "Ben bu işe Vine diye bir uygulamayla başladım. Kendi kendime video çeken bir çocuktum. Birkaç senede 1 milyon takipçim oldu sonrasında 'Vine' birden kapandı. O dönem tam burslu yazılım mühendisliği kazandım ama okula gitmeyi bıraktım. Vine kapanınca çok büyük bir boşluğa düştüm. O sırada da oyunculuk eğitimleri aldım, reklam filmlerine gittim ama oyunculukta istediğim yere gelemedim çok zor bir şey oyunculuk" şeklinde konuştu.

2018 yılında YouTube’da kendi kanalını açtığını belirten Alper Rende, “Sonrasında en yakın arkadaşlarımı ekibe dahil ederek bütün kazandığım parayı şirkete yatıra yatıra büyüttük. Buralara geldik” dedi.

5 milyon takipçisi olduğunu ifade eden Rende, “25 milyon izlenen videom var. Takip etmeyen de bilen ve tanıyan da çok insan oluyor. YouTube’da takip etme alışkanlığı insanlar arasında yok. Biz de ünlü olduk, film çektik; Survivor’a gittim derken işler daha farklı boyutlar aldı” ifadelerini kullandı.

"HER HAFTA FARKLI BİR ŞEY BULMAK İNSANI ÇIKMAZA SÜRÜKLÜYOR"

İçerik üretmenin zorluğunu ve bunu yıllarca sürdürmenin zor olduğunun altını çizen Alper Rende, "Uzun yıllar boyunca içerik üretmek çok zor. Her hafta farklı bir şey bulman gerekiyor. Superman olup uçmayı öğrensen çok izlenir ama bir sonraki hafta tekrar uçtuğun zaman izlenmiyor. Çünkü artık onu yaptın, bir önceki hafta onu izlettin geç bunu diyor izleyicilerde. Dolayısıyla her hafta yeni ve farklı bir şey bulmak bir süre sonra insanı çıkmaza sürüklüyor. Ondan dolayı bir süre sonra bırakanlar oluyor. Başka sektöre geçiyorlar. Her baba yiğidin harcı değil benim gibi yıllardır devam etmek" şeklinde konuştu.

Survivor maceralarından da bahseden Alper Rende, 20 kilo verdiğini belirtti.

Rende, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

Benim kaçış diye bir formatım vardı. Bu videoyu paylaştık ertesi gün 3 milyon izlenmeye ulaştı. Biz bunun serilerini çektik falan. Sonrasında Acun abi çağırdı bizi. Orada da yine çok izlendi. 6-7 YouTuberın formatı vardı bizimki en çok izleneni oldu.

Acun abiye sorduk 2. sezonu Dominik’te yaptık. Acun abinin evinde kaldık. İlk defa Acun Medya bir dış yapıma izin verdi o da bizim şirketimiz oldu.

"DİLAN POLAT YÜZÜNDEN OLAN BİZE OLDU"

Gerçekten öyle paralar yok. O işin içinde başka şeyler var. Güzellik merkezleri falan bana da inandırıcı gelmiyor. İşin kötü tarafı herkes bizi aynı zannediyor. Onlar yapıyor olan bütün influencer’a oluyor. Türkiye’de bir influencer’ın içerik üreterek 20 milyon takipçisinin olması çok zor. Anca bir siyasetçi olması lazım