Youtuber Orkun Işıtmak: Rakiplerimden çekinmiyorum

Youtuber ve sosyal medya fenomeni Orkun Işıtmak, tv100'de yayınlanan Cengiz Semercioğlu ile Sabah Sohbeti programına konuk oldu.

İlk röportajının Cengiz Semercioğlu ile yaptığını hatırlatan Orkun Işıtmak, geçen yıl En İyi Youtuber olarak Altın Kelebek ödülünü aldı.

Fenomeni değil, youtuber denmesini tercih ediyorum diyen Işıtmak, "Ben başladığımda Youtuber'lık diye bir meslek yoktu. Önce sihirbazlık, sonra oyun videoları yaptım. Sonrasında da eğlence videoları konseptine yöneldim" dedi.

Cengiz Semercioğlu'nun "kırılma noktası ne" sorusuna Işıtmak, "Herkes oyun içeriği yapmaya başlayınca, kamera şakaları videoları yapayım dedim" diye konuştu.

Orkun Işıtmak en son çektiği "Atlama videosu"nun hikayesini de anlattı. Konuları nasıl bulduğu sorusuna ise genç Youtuber, "Prodüksiyon şirketimde 8 kişilik bir ekip ve bir de ajansım var, toplamda 30 kişilik bir ekibim var. Eskiden her şeyi tek başına yapıyordum. Haftada iki içerik üretmeme gerekmesi, rekabetin artması ve daha kaliteli içerik üretmek gerektiği için ekip kurdum."

6.6 milyon takipçisi olan Işıtmak rakipleriyle ilgili olarak ise "Onlardan çekinmiyorum" dedi.

Cengiz Semercioğlu'nun kızı Pera'nın yanı sıra minik Berk'in de canlı yayına katıldığı programda çocuklar, merak ettiklerini Orkun'a sordu.

Berk "Çernobil'e gittiğinde korkmadınız mı? İçine girdiğiniz izolasyon tankında ne hissettin" diye sordu. Orkun "Hiçbir duyunuzu kullanamadığınız tek yer o tank. İnsanlar ona girip deliriyormuş ama ben delirmedim" yanıtını verdi.

Pera ise "Yavru kediyi geri verip vermediğini sordu, Orkun "Verilen kedi geri alınmaz" derken evin hayvanat bahçesi gibi olduğunu söyledi.

Orkun çocuklara çok hitap ettiğini bildiğini bu yüzden videolarında konuşmalarına dikkat ettiğini söyledi.

Reynmen ile olan videosuna da değinen Işıtmak o günleri de anlattı.

Müzik eğitimi aldığını da belirten Işıtmak, "Albümdeki bütün altyapıları kendim yaptım. Şu anda 5 şarkı yaptım, hazırda 10 şarkı daha var. Pop ama daha Avrupai tarzda pop şarkıları, piyasa pop şarkıları değil" diye konuştu.

Bundan sonraki kariyerini de anlatan Orkun Işıtmak, "Youtube'a gidebildiğim kadar içerik üretmeye devam edeceğim ama bir yandan da müzikte hiç yapılmamış işler yapmaya çalışacağım. Youtuber'lar şarkı çıkardığı zaman önyargıyla bakılıyor. Bu önyargıyı yıkmak için mesela sahnede 6 enstrüman birden çalacağım. Hiç yapılmamış bir sahne kuracağım. Eylül ekim gibi konserlerim başlayacak" diye konuştu.

Dünyada görülmemiş bir tarz belirlediğini ve kliplerinin bu şekilde çıkacağını söyledi.

Reynmen'in Ela şarkısının izlenme oranlarıyla ilgil isoruyu da yanıtlayan Orkun Işıtmak "Bizim gibi isimler popçuların önüne geçince, popçular bir tık kıskanıyorlar. Bizim bir açığımızı bulup bizi yermeye çalışırlar. Onun gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. Youtube'da sahte izlenme olduğuna inanmıyorum, olsaydı zaten engel olunurdu" dedi.

Reynmen ile tarzının farklı olduğunu bu yüzden müzikte çok iddialı olmadığını belirten ünlü Youtuber halen üniversitede okuduğunu da belirtti.

YouTube'a para kazancağım diye girip de para kazanan birini hiç görmediğim diyen Işıtmak "Ben de bu amaçla girmedim. Ancak artık iyi para kazanıyorum. Ancak çok fazla vergi var, özellikle youtuber'lara özel vergiler çıkarıldı. Kazandığımız gibi giderimiz de çok" diye konuştu.

Enes Batur ile olan rekabetlerini de anlatan Orkun Işıtmak, "Eskiden tatlı bir rekabet vardı aramızda şimdi o tatsız bir rekabete döndü. Bu yüzden artık şimdi hiçbir şey yapmıyoruz. Aramızda bazı tatsız durumlar yaşandı." dedi.

Instagram'ın like'ı kaldırma planına da değinen Işıtmak "Black Mirror bölümü gibi bir yere doğru gidiyorduk. İyi oldu bence" yorumunda bulundu.