Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soydu. Haşlanmış yumurtaların içinden çıkanı görenler gözlerini arka arkaya ovuşturdu

Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soydu. Haşlanmış yumurtaların içinden çıkanı görenler gözlerini arka arkaya ovuşturdu. Yumurtaların beyaz olması gereken kısımlarının saydam olduğu görüldü. Normal tavuk yumurtasından farklı olan penguen yumurtalarının içeriğindeki maddeler sebebiyle haşlandıklarında beyaz yerine saydam olduğu ortaya çıktı.

Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soydu. Haşlanmış yumurtaların içinden çıkanı görenler gözlerini arka arkaya ovuşturdu

Penguen yumurtasının haşlandığında nasıl göründüğünü merak eden bir araştırmacı, yumurtaları alıp haşladı. Kabuklarını kırıp kestikten sonra ise şaşkına döndü. Yumurtaların, fotoğraflarını sosyal medyada görenler de gözlerine inanamadı. Yumurta akının, saydam olduğu görüntüler, herkesi şaşkına çevirdi.

Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soydu. Haşlanmış yumurtaların içinden çıkanı görenler gözlerini arka arkaya ovuşturdu - Resim : 1

HAŞLANMIŞ PENGUEN YUMURTASI

Penguen yumurtaları kaynatıldığında beyazlaşmak yerine yarı saydam olur, bunun nedeni penguen yumurtalarının soğukta hayatta kalmasına yardımcı olan penalalbümin adı verilen bir glikoproteine sahip olmasıdır.

Yumurtaları haşlayıp, kabuklarını soydu. Haşlanmış yumurtaların içinden çıkanı görenler gözlerini arka arkaya ovuşturdu - Resim : 2