Yunanistan çıldırıp şikayet etmişti! Türkiye'nin tepkisi geri adım attırdı: NATO yeniden paylaştı

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Yunanistan'ı adeta çıldırtmıştı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, LANDCOM'u NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e şikayet ederek paylaşımı kaldırtmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Milli Savunma Bakanlığı, bu konudaki rahatsızlığımızı NATO makamlarına iletti. 1-2 dakika önce gelen bilgiye göre tekrar yayınlamışlar." dedi.

Yunanistan çıldırıp şikayet etmişti! Türkiye'nin tepkisi geri adım attırdı: NATO yeniden paylaştı

NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM) sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutlamak için paylaştığı gönderiyi Yunanistan’ın tepkisinin ardından silmişti. Türk askerlerinin fotoğrafının bulunduğu gönderide, Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabı etiketlenerek Türkçe olarak, "Zafer Bayramınız kutlu olsun" denilmişti. Paylaşımın devamında İngilizce, "Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıl dönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadeleri kullanılmıştı.

Yunanistan çıldırıp şikayet etmişti! Türkiye'nin tepkisi geri adım attırdı: NATO yeniden paylaştı - Resim : 1

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı şikayette bulunmuştu
NATO’nun paylaşımı sonrası Yunanistan paylaşıma tepki göstermiş, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e resmi şikayette bulunduğunu duyurmuş, NATO’nun paylaşımını “kabul edilemez bir adım” olarak nitelendirmişti. Yunan ordusunun da NATO’ya bağlı Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı’na (SHAPE) şikayette bulunacağı bildirilmişti. LANDCOM, üye ülkelerin ulusal bayramlarında düzenli olarak kutlama mesajları paylaşırken, 25 Mart'ta Yunanistan Bağımsızlık Günü’nü kutlamıştı.

Yunanistan çıldırıp şikayet etmişti! Türkiye'nin tepkisi geri adım attırdı: NATO yeniden paylaştı - Resim : 2

"Bunu 1-2 dakika önce gelen bilgiye göre tekrar yayınlamışlar"
AK Parti Sözcüsü Ö"mer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik konuya ilişkin "Milli Savunma Bakanlığı, bu konudaki rahatsızlığımızı NATO makamlarına iletti. Onlar bir değerlendirme yapıp sonucu vereceklerdi. Bunu 1-2 dakika önce gelen bilgiye göre tekrar yayınlamışlar. Milli Savunma Bakanlığı'nin mesajı NATO tarafından değerlendirilip gereği yerine getirilmiştir. Daha önce de bu olmuştu NATO'da tatbikat vesilesiyle Türkiye'yi hedef alan bir şey. O zaman da gereği yapılmıştır. Fakat NATO'nun bu konularda daha dikkatli olması beklentimizdir." dedi.