Yunanistan’ın korkulu rüyası olmuştu! Roketsan duyurdu: Çalışmalar sürüyor, yenileri geliyor

Roketsan, balistik füze çalışmalarını sürdürüyor. Yunanistan'ın korkulu rüyası olan, TAYFUN Balistik Füzesi için seri üretim ve teslimat faaliyetleri devam ederken, yeni konfigürasyonlar da geliyor.

Yunanistan’ın korkulu rüyası olmuştu! Roketsan duyurdu: Çalışmalar sürüyor, yenileri geliyor

Yunanistan’ın korkulu rüyası olmuştu! Roketsan duyurdu: Çalışmalar sürüyor, yenileri geliyor… Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci tarafından yapılan açıklamada, “TAYFUN, ülkemizin füze teknolojisi noktasına gelmiş olduğu noktayı en üst düzeyde temsil eden bir proje. Bu proje kapsamında ülkemizin silahlı kuvvetlerine derin darbe, derin saldırı kabiliyetini verebilecek bir ürünü kazandırmış bulunmaktayız” dedi.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor. TAYFUN, Türkiye’nin ilk Kısa Menzilli Balistik Füze’si oldu.

Böylelikle 1990’lı yıllardan beri Taktik Balistik Füze kabiliyetine sahip olduğu bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, ilk kez bu alanda bir üst sınıfa çıkmış oldu.

TAYFUN TEST ATIŞLARI YUNANLILARI ENDİŞELENDİRMİŞTİ

Türkiye'nin dün test ettiği yerli ve milli imkanlar ile üretilen Tayfun füzesi, Yunanistan'da paniğe neden olmuştu. Durumun ardından Yunan yetkililer ve Yunan basını, Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapmıştı