10-17 Ekim Haftası yükselen burcunuza göre Satürn transiti etkileri

10-17 Ekim haftasından herkese merhaba. Hepinize mutlu, sağlıklı ve mucizelerle dolu bir hafta geçirmenizi dilerim. Bu hafta karmanın gezegeni olan Satürn Retro hareketinden çıkacak. Satürn astrolojide en önemli gezegendir. Hayat sınavlarımız, sorumluluk ve kısıtlamalarımız buradan gelir. Satürn her zaman bizi disipline etmeye ve hizaya çekmeye çalışır. Hayat içerisindeki kuralları anlamamızı sağlar. Bu hayatta neyi anlamaya geldim sorusunun cevabı Satürndedir. Ve satürn transitleri boyunca doğum haritamızda hangi evimizden geçiyorsa o ev konuları ile ilgili sorumluluklar, engeller, kısıtlamalar ve yaşam deneyimleri getirir. Retro süreci boyunca hayatımızda yapmamız gereken sorumlulukları ve görmezden geldiğimiz konuları göz önüne daha çok çıkartır. Bu 4 aylık süreç boyunca da Retro hareketi ile sorumluluklarımızı bize daha çok hatırlattı. Ve şimdi düz hareketine geçerek bizleri yeni sınavlar ile sınamaya devam edecek. Şimdi sizlere yükselen burcunuza göre Satürn transitlerindeki deneyimlerinizi aktaracağım.

Koç ve Yükselen Koç: Satürn 11. evinizde transit yapıyor ve 2023 Mart ayına kadar da burada kalacak. Bu süreç boyunca sosyal çevrenizden sizi biraz izole edecektir. Ev, aile veya çocuklar nedeni ile sosyal çevrenizden soyutlanmanıza sebebiyet verebilir. Arkadaş çevrenizden gelebilecek negatif durumlar yaşanabilir ve bu negatif durumlar yüzünden arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirmek zorunda kalabilirsiniz. Etrafınızdaki kalabalıklara rağmen kendinizi biraz daha yalnız hissedebilirsiniz. Bu durumda yapılacak en doğru şey karşıt aksı olan ev konularını çalıştırmaktır. Hobi edinmek, çocuklarınızla biraz daha vakit geçirmek ve kendinizle baş başa kalmak daha iyi gelecektir.

Boğa ve Yükselen Boğa: Sevgili yükselen boğalar satürn şu an 10. evinizden geçiyor ve 2023 mart ayına kadar da burada kalacak. Bu süre içerisinde sizi oldukça zorlayacaktır fakat kariyer yapılanması, toplum önündeki duruşunuzu sağlamlaştırmak açısından çok güzel bir transittir. Burada mutlaka sizi toplum önündeki sosyal kimliğiniz ve kariyer alanlarınızda sınava tabii tutacaktır. İş hayatınızdaki zorluklar otorite figürleri ile anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Bu durumda karşıt aksı olan 4. ev konularını çalıştırmak faydalı olacaktır. Evlenmek, aile ile ilgilenmek, ailenizin sorumluluğunu almak veya evden çalışmak gibi konuları hayatınıza çekmeniz gerekir.

İkizler ve Yükselen İkizler: Satürn 9. evinizde transit yapıyor ve 2023 mart ayına kadar da burada kalacak. Bu süre zarfında yurtdışı bağlantılı işler, iş dolayısı ile zorunlu seyahatler veya bu işlerde aksama ve engellere sebebiyet verebilir. Aileden uzaklaşma ve bu uzaklaşma süreci eğitim almak için zorunlu gibi düşünebilirsiniz. Alamadığınız eğitimlerin tekrarını yapmak, hukuksal ve bürokratik konularla ilgilenmek, eşin akrabaları ile olabilecek sorunlar, boşanma veya 2. evlilik gibi konuları gündeminize getirebilir. Mutlaka karşıt aksı olan 3. ev konularına yönelmelisiniz yani yurtdışına çıkmak istiyor ama çıkamıyorsanız yurtiçi seyahatler yapmak, her türlü bilgi konularına yönelmek ve eğitim almak gibi konuları çalıştırmalısınız.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Satürn transitinizi 8. evinizden alıyorsunuz, 2023 mart ayına kadar da etkiyi bu ev konularından alacaksınız. Bu süreç içerisinde ortak kazanımlar, eşin gelirleri, miras, nafaka, borçlar, davalar gibi konular gündeme gelecektir. Bu süreç içerisinde yine zorunlu ameliyatlar da gündemde olabilir. Bu transiti ruhun dönüşümü olarak nitelendirmek çok daha doğru olacaktır. Ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci olur ve bu transit bittikten sonra çok daha güçlenerek hayata devam edersiniz. Mutlaka karşıt aksı olan 2. ev konularını da çalıştırmak faydalı olacaktır. Başkalarının kaynaklarından çıkıp kendi kaynaklarınıza yönelmek, birikim yapmak gibi çalıştırmak faydalı olacaktır.

Aslan ve Yükselen Aslan: Sevgili yükselen aslanlar satürn kova transiti sizin 7. evinizden geçiyor. 2023 mart ayına kadar ikili ilişkiler ve ortaklı işleriniz açısından size birtakım sorumluluklar getirecektir. Bu süreç içerisinde evlenmek, eşin sorumluluğunu almak, ortaklı işlere imza atmak, üzerinizde baskı kuran insanlar ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Evli iseniz ilişkiniz veya evliliğiniz ile ilgili sorunların gündeme gelmesi ve bunun sonucunda boşanma ile sonuçlanabilecek durumların yaşanması söz konusu olabilir. Satürn buradan geçerken evliliğinizi ve ilişkinizi yapılandırarak geçecektir. Bu süreç içinde boşanma ya da ayrılık olmaz ise ilişkiniz çok daha sağlam temeller üzerine oturur. Yine karşıt aksı olan 1. evinizi çalıştırmak süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır. Yani kendinize yatırım yapmak, kendiniz ile ilgilenmek, kendi isteklerinizi gözden geçirmek faydalı olacaktır.

Başak ve Yükselen Başak: Satürn kova transiti 6. evinizden geçiyor. 2023 mart ayına kadar bu ev konularınızı gündeme getirerek size sorumluluklar getirecektir. Bu sorumluklar iş yükünün artması, günlük hayatınızın düzeninin bozulması veya temponun artması, taşınma ve çevre değişimleri, sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalmak gibi konularla muhatap olabilirsiniz. Bu transit boyunca yapılacak en doğru şey kendinize bir evcil hayvan edinmek veya karşıt aksı olan 12. ev konularına yani biraz izole olma, gönüllü yardım işleri ile uğraşma, meditasyon teknikleri veya şifa çalışmaları ile uğraşmak etkiyi hafifletecektir.

Terazi ve Yükselen Terazi: Satürn transitinizi 5. evinizden alıyorsunuz. 2023 mart ayına kadar da bu ev konularınız gündeme gelecektir. Bu süreçte çocuk sahibi olmak veya çocuklarınızla aranıza mesafelerin girmesi gibi durumlar yaşanabilir. Ciddi bir ilişkinin sorumluluğunu almak veya aşk acısı çekmek, hayattan sanki keyif alamıyormuşum hissinin yaşanması çok normaldir çünkü burada kendiniz için bir şey yapmak istediğinizde engellerle karşılaşabilirsiniz. Hep başkaları için bir şeyler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu süreci atlatmanın en iyi yolu kendinize bir hobi edinmek ve karşıt aksı olan 11. ev konularını çalıştırmaktır. Yani sosyal çevrenizle daha çok vakit geçirmek, grup çalışmalarına katılmak iyi gelecektir.

Akrep ve Yükselen Akrep: Satürn 4. evinizde transit yapıyor. 2023 mart ayına kadar da 4. evinizde kalarak sizlere ev, aile, yuva ve ebeveynler konusunda birtakım sorumlulukları getirecektir. Bu süreç içerisinde taşınmak zorunda kalmak, ev alım satımı yapmak ama genelde bu alım satım işlerinin zorunluluklar yüzünden olması, evlenmek, boşanmak, çocuk sahibi olmak veya ebeveynlerinizin sağlık sorunları ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Bu transit boyunca yapılacak en doğru şey 10. ev konularını çalıştırarak kendinize bir kariyer hedefi oluşturmaktır. Ailenin güvenli kanatları altından çıkmaktır.

Yay ve Yükselen Yay: Satürn 3. evinizde transit yapıyor ve 2023 mart ayına kadar burada kalarak kardeşler, yakınçevreniz ile olan ilişkiler, eğitim, seyahatler, annenizin sağlık konuları, iletişim sorunları gibi konuları gündeme getirir. Satürn buradan geçerken sizi yakın çevrenizden izole eder. Bu izole olma durumu taşınma veya yer değişikliğinden kaynaklı olabilir. Kardeşleriniz ile olan iletişiminizde kopukluklar meydana gelebilir. Bu süreçte 9. ev konularınızı çalıştırmak yani eğitimler almak, yurtdışı seyahatleri yapmak, hayatın anlamını aramak sizlere daha iyi gelecektir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Satürn 2. evinizden geçiyor bu süre zarfında finansal konular ön planda olacaktır. Kısıtlı maddi koşullarla muhatap olabilirsiniz. Finansal konularda haksızlığa uğrayabilirsiniz. Bu sürede mutlaka finansal yatırım yapmak iyi gelecektir. Yani kendinize taşınmaz bir mülk edinerek gönüllü borçlanma gibi düşünebilirsiniz. Satürn burada sizden para yönetimi yapmanızı ister. Yine karşıt aksı olan 8. ev konularını da değerlendirmeniz gerekir. Ortak kazanımlar, kendi kaynaklarınızdan çıkıp başkalarının kaynaklarına yönelmek, başkalarından yardım almak ve maddi dünyadan soyutlanıp manevi dünyaya yönelmek iyi gelecektir.

Kova ve Yükselen Kova: Satürn şu an 1. evinizde bu en zorlu transitlerden biridir. Üzerinizde baskıyı daha çok hissedersiniz. Bu süre boyunca sorumluklar sizi daha çok yıpratabilir. Karakter yapılanması sürecidir. Bu transit bittiğinde çok sağlam bir karakter yapılanması söz konusu olur. Yine bu süreçte evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi konular çalışacaktır.

Balık ve Yükselen Balık: Satürn 12. evinizden transit yapıyor. 2023 yılına kadar da burada kalacak. Bu transit boyunca kendinizi her şeyden izole etmiş veya hapsedilmiş hissiyatı yaşayabilirsiniz. Yalnızlık duygusu ağır basabilir. Gizli düşmanlarla muhatap olmak zorunda kalmak, iftiraya uğramak, sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Yapılacak en doğru şey gönüllü hayır kurumlarında çalışmak ve yaşlılara yardım etmek olacaktır. Bu süreç konsantrasyonun artması açısından muazzam iyidir. Ve yine karşıt aksı olan 6.ev konularına yönelmek iyi gelecektir. Çalışmak, başkalarına hizmet, etmek evcil hayvan sahiplenmek ve dış dünya ile daha çok muhatap olmak gibi durumlar etkiyi hafifletecektir